Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Getty Images/Image Source

Flessenpost uit Japan na 37 jaar en reis van 6.000 kilometer aangespoeld

Een 9-jarig meisje heeft in juni op het strand in Hawaï een fles met een briefje gevonden dat 37 jaar eerder vanuit Japan was verstuurd door een middelbare school om onderzoek te doen naar zeestromingen. De afstand tussen Hawaï en de Japanse kust is zo’n 6.000 kilometer.

0 reacties

  1. Twee mannen gered nadat ze 29 dagen verloren waren op zee, maar zo erg vonden ze het niet eens: “Was eigenlijk wel eens leuke pauze van alles”
    3

    Twee mannen gered nadat ze 29 dagen verloren waren op zee, maar zo erg vonden ze het niet eens: “Was eigenlijk wel eens leuke pauze van alles”

    Ze overleefden op appelsienen die ze bij hadden, kokosnoten die in zee waren beland en langs hun boot voorbij kwamen, en regenwater dat ze slim wisten op te vangen: twee mannen zijn na 29 dagen dolen op zee gered, in totaal waren ze 400 kilometer afgedreven. Opvallend: hoewel ze compleet verzwakt werden gered, vonden ze hun ongelofelijke avontuur niet eens zo heel erg. “Het was eigenlijk wel eens een leuke pauze van corona en zo”, getuigt één van hen.