Finland wint weer WK 'echtgenotendragen'

UNKNOWN
Finland heeft voor het tweede opeenvolgende jaar goud en brons gewonnen op het wereldkampioenschap "echtgenotedragen", zo deelden de organisatoren mee. De Finnen hadden wel het thuisvoordeel: het WK vond zaterdag plaats in Sonkajaervi, in het centrum van het land.

Uittredend wereldkampioen Taisto Miettinen deed, met vrouwlief Kristiina Haapanen op zijn rug, iets meer dan 64 seconden over het traject van 250 meter, verzwaard met twee horden en één zwembad. Die scherpe tijd was voldoende voor de 45-jarige advocaat om zijn titel te behouden. Miettinen maakte met zijn overwinning vorig jaar een einde aan elf jaar Estlandse suprematie.
 
Vriendin en geen vrouw
Hoewel hij een Fin is, maakt Miettinen gebruik van de vermaarde 'Estse stijl', de naar verluidt eenvoudigste en minst bezwarende manier om het parcours af te leggen. In die stijl wordt de "echtgenote" met het hoofd naar beneden op de rug meegezeuld. Overigens sleurt de kampioen niet rond met zijn vrouw, maar met zijn (sinds vier jaar vaste) vriendin. Scheelt meteen een huwelijksring bij het dragen.
 
Aan het WK namen dit jaar 51 teams uit 13 landen, waaronder de VS, Australië en de gesluierde Verenigde Arabische Emiraten, deel. (belga/odbs)

De winnaars Taisto Miettinen en Kristiina Haapanen (zie ook foto boven).
UNKNOWN De winnaars Taisto Miettinen en Kristiina Haapanen (zie ook foto boven).
UNKNOWN
UNKNOWN
UNKNOWN
UNKNOWN
UNKNOWN