Filipijnse ex-president acteert in komedie

UNKNOWN

De voormalige Filipijnse president Joseph Estrada, die vorig jaar nog werd veroordeeld wegens plundering van de schatkust maar wiens straf inmiddels is kwijtgescholden, heeft een meer legale manier gevonden om geld te maken. Estrada, een voormalige acteur in actiefilms, zal een rol spelen in een komische film in een poging de Filipijnse bevolking aan het lachen te brengen en hen de moeilijkheden eventjes te doen vergeten die zij ondervinden onder het bewind van zijn opvolger.

Oproep Arroyo
De 70-jarige acteur herhaalt zijn oproep aan presidente Gloria Macapagal Arroyo om af te treden na allerlei beschuldigingen over grootschalige corruptie en electorale fraude. Estrada wil de Filipijnen nog meer misère besparen.

Heuse filmcarrière
Estrada, die zelf werd veroordeeld voor corruptie maar uiteindelijk werd vrijgepleit door Arroyo, zegt dat het scenario van de komedie reeds is afgewerkt en dat een bekende Filipijnse comédienne met hem de hoofdrollen zal vertolken. "De Filipijnen leven in moeilijke tijden door de groeiende armoede, maar ik wil hen opnieuw aan het lachen brengen", zei Joseph Estrada. Voordat hij zijn eerste stap in de politiek zette in 1968, was Estrada een populaire acteur die in meer dan 100 films schitterde.

Veroordeeld
Estrada kwam in 1998 aan de macht als president van de Filipijnen, maar al snel werd zijn presidentschap geplaagd door beschuldigingen van verduistering en corruptie. In 2001 werd hij gearresteerd en veroordeeld en al niet veel later afgezet.

Corruptiebeschuldigingen Arroyo
Arroyo, die Estrada opvolgde, wordt nu geconfronteerd met gelijkaardige beschuldigingen van corruptie. Ze beloofde plechtig aan de macht te blijven tot het einde van haar ambtstermijn in 2010 en ontkent alle beschuldigingen. Ook haar wacht blijkbaar een mooie carrière als actrice. (belga/vsv)

Estrada wil de Filipijnse bevolking aan het lachen brengen.
UNKNOWN Estrada wil de Filipijnse bevolking aan het lachen brengen.