Fascinerend: "Deze hond heeft het gezicht van een mens"

Yogi (links) is een doodgewone puppy, maar zijn snoet zorgt voor uiteenlopende reacties op het internet.
Reddit Yogi (links) is een doodgewone puppy, maar zijn snoet zorgt voor uiteenlopende reacties op het internet.
Yogi de hond ging de afgelopen weken viraal. De puppy lijkt een mensengezicht te hebben, tot zowel afschuw als groot jolijt van het internet. Talloze gebruikers discussiëren over op welke celebrity de hond nu het meest lijkt: Nicholas Cage in kostuum of Zach Galifinakis met uit de hand gelopen baardgroei?

Yogi, de éénjarige kruising tussen een shih tzu en een poedel, verwierf internetfaam nadat een vriend van zijn baasje een foto postte op Reddit. De hond ziet er met een paar pluizige oren en een dikke vacht niet opmerkelijk uit, tot je zijn snoet beter bekijkt. Die lijkt opvallend menselijk, volgens vele internetgebruikers.

“Waarom ziet het eruit alsof je een ‘face swap’ hebt gedaan met een mens?” vraagt één van de gebruikers op Reddit. “Het lijkt alsof daarbinnen een bebaarde man met bruine ogen opgesloten zit,” zegt een andere. Meerdere gebruikers lieten weten dat de foto hen ongemakkelijk maakt, maar dat ze tegelijkertijd gefascineerd zijn.

Een Reddit-gebruiker opperde dat de hond wel wat weg had van Nicholas Cage in een Ewok-kostuum - de harige wezens uit het Star Wars-universum. Wanneer de foto ook Twitter bereikte, ging de bal echter pas echt aan het rollen. 

Zo werd Yogi onder andere ook vergeleken met Zach Galifinakis, Jake Gyllenhaal, en Anthony Hopkins:

(Lees verder onder de tweets)

Er doen verschillende theorieën de ronde over waarom Yogi zo sterk aan een mens doet denken. Sommigen menen dat de ronde, lichte ogen van de hond de doorslag geven, in combinatie met de roze lippen. Anderen zweren dat het effect wordt veroorzaakt door de opgeknipte vacht, die een menselijke kaaklijn nabootst.

Yogi’s baasje, Chantal Desjardins, vindt de heisa best amusant. De vrouw uit Massachusetts laat aan Inside Edition weten dat de foto niet getrukeerd is. Meer nog, ze was zich zelfs helemaal niet bewust van het merkwaardige uiterlijk van haar hond, tot anderen het opmerkten. Yogi is net zoals elke andere puppy, zegt ze. “Maar ik snap waarom mensen het zien in sommige foto’s.”
3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Jan De Smet

    Achterlijken dat is geen photoshop daar gaat het hem net om tiens.

  • Annelies Vandenbroeck

    Laat dat beest toch gerust. Straks doet ene of andere dierenhater met een psychose hem nog iets aan. Er lopen er helaas heel veel zo rond, ook dankzij de sociale media. Opgefokt mensDOM.

  • Stephen Schelfhout

    Ooit gehoord van photoshop?