Fans protesteren nadat Bollywoodfilm geschrapt wordt... na twintig jaar

kos
Twintig jaar al speelt in een bioscoop in de Indiase stad Mumbai de Bollywoodproductie 'Dilwale Dulhaniya Le Jayenge', een liefdesdrama dat wekelijks nog liefhebbers lokt. De uitbater van de filmkeet maakte onlangs bekend dat hij de film binnenkort van de affiche zou halen, maar dat was buiten de schare trouwe fans gerekend.

'Dilwale Dulhaniya Le Jayenge', wat zoveel betekent als 'De moedige zal de bruid meenemen', werd voor het eerst vertoond in oktober 1995. Nu, 1.010 weken later, zitten nog altijd toeschouwers in de zaal. Sommigen onder hen hebben de film al honderd keer gezien.

Golf van protest
Toen de filmstudio en de uitbater van het Maratha Mandir Filmtheater enige tijd geleden aankondigden dat de vertoningen stopgezet zouden worden, kwam er dan ook een golf van protest vanwege de geschokte fangemeenschap. "Er kwamen honderden oproepen binnen van wenende en kwade fans", zegt uitbater Manoj Pandey.

Het protest heeft zijn uitwerking niet gemist: het meer dan drie uur durende liefdesdrama zal blijven spelen in de bioscoop.

De Indiase filmindustrie geldt met 1.000 producties per jaar als de grootste wereldwijd. De meest geliefde Bollywoodfilms zitten vol dans en zang en gaan vaak over liefde. Meestal is er ook een happy end.