Fan van patatten? Overnacht eens in een enorme aardappel in Idaho

AP
Airbnb is een opvallend verblijf rijker. Het is nu mogelijk om te overnachten in een enorme aardappel die is neergezet op het platteland van de Amerikaanse staat Idaho. Voor omgerekend ongeveer 200 euro per nacht kun je met zijn tweetje heerlijk dromen over gekookte, gebakken, gefrituurde en gepofte exemplaren.

Het aardappelgevaarte uit staal, gips en beton is neergezet in het dorpje Boise. Het is de oorspronkelijke aardappel waarmee een truck door het land heeft gereden voor de Idaho Potato Commission, een overheidsinstelling die de beroemde aardappelen uit de staat promoot. 

AP

De aardappel is van Kristie Wolfe, die zichzelf bij Airbnb een trotse Idaho-inwoonster noemt. Ze houdt er naar eigen zeggen van om simpel te leven. Kristie’s aardappel is 8,5 meter lang en zo’n 3,6 meter breed. Je kunt er gewoon in staan, want het hoogste punt is 3,5 meter hoog.

Er is een slaapkamer, een badkamertje, een kitchenette en heel veel parkeerruimte, grapt Kristie op de verhuursite. De patat is netjes en eenvoudig ingericht met roze accenten, houten vloeren en witgepleisterde wanden. 

AP

Volgens Frank Muir van de Idaho Patato Commission is het goed dat mensen de aardappel nu kunnen ervaren op een unieke manier op een mooie plek, beter dan als het ding in een museum was beland. “Het leek ons heel logisch.” 

AP1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Berje Canard

    Toch even vermelden dat zoals in het artikel genoemd het "dorpje" Boise wel de hoofdstad is van Idaho met iets meer dan 225.000 inwoners. Vergelijkbaar met het dorpje Gent in België.