Ga naar de mobiele website
^ Top

Familie moet zich laten testen op hiv nadat ze katheter vond in roomijs

rv
Een familie uit de Canadese provincie Québec zal zich de komende zes maanden moeten laten testen op hiv en hepatitis A, B en C nadat ze tijdens een feestje gegeten hadden van een doos roomijs waarin iemand even later een katheter aantrof.

Drie mensen hadden al gegeten van het roomijs toen de grootvader van de familie op iets hard beet. Hij spuugde het uit en zag dat het een stuk van een katheter was. "Hij stak het in zijn mond en vond het puntje van de naald," vertelt Carole-Anne Christofferson aan Radio-Canada. "Hij is er het slechtst aan toe, het zwaarst getroffen. Hij kan er niet eens over spreken."

Aan het uiteinde van de katheter zat iets donkers, maar de familie kon niet uitmaken of het om caramel of bloed ging. Ze namen contact op met de gezondheidslijn waarop mensen terecht kunnen met medische vragen en kregen te horen dat ze zich naar het ziekenhuis moesten begeven om zich te laten testen voor hiv en hepatitis A, B en C. Bovendien zullen de familieleden die van het roomijs gegeten hebben de komende zes maanden bloedonderzoeken moeten ondergaan.

Bewakingsbeelden

Christofferson heeft haar klachten al overgemaakt aan fabrikant Coaticook en overweegt gerechtelijke stappen. Het bedrijf belooft een intern onderzoek in te stellen. Volgens woordvoerders van Coaticook is het de eerste keer dat er melding wordt gemaakt van een dergelijke klacht.

Op basis van het lotnummer weet de firma exact op welke datum het roomijs werd geproduceerd en het bedrijf bekijkt nu de bewakingsbeelden. "We hebben zoveel interne controles hier en in de voedingsproductie in het algemeen, dat het niet normaal is als zoiets opduikt in een voedingsmiddel," vertelde Jean Provencher, eigenaar van Coaticook aan de Canadese openbare omroep CBC.

Meer over3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Anthe dv

    Sommeil, de grootvader had wel het puntje van de naald in zijn mond. Of hij geprikt is is niet zo duidelijk. Hopelijk hebben die mensen niks. Maar zes maanden in onwetendheid verkeren... dat is uitermate traumatisch.

  • Sommeil

    Voor HIV zal er geen controle nodig zijn, zolang je niet bent geprikt met een HIV bloed besmette naald.

  • Dieter Pardon

    Respect!

Meld een bug