Facebook censureert Venus-beeldje van bijna 30.000 jaar oud

Het beeldje Venus van Willendorf werd door Facebook als ongepast bevonden.
NHM Vienna Het beeldje Venus van Willendorf werd door Facebook als ongepast bevonden.
Een afbeelding van de Venus van Willendorf, een beeldje van bijna 30.000 jaar oud, is op Facebook gecensureerd, zo heeft het natuurhistorische museum van Wenen vandaag laten weten. Het prehistorische beeldje wordt in dit museum tentoongesteld.

Het beeldhouwwerk van de naakte vrouw, dat in het Oostenrijkse dorp Willendorf ontdekt werd, is "de bekendste prehistorische weergave van de vrouw ter wereld", zo gaf het NHM (Naturhistorische Museum) zijn verontwaardiging te kennen. 

Facebook verwijderde de weergave uit een bericht dat de Italiaanse kunstactiviste Laura Ghianda eind december had gepost. "Wij menen dat een archeologisch kunstvoorwerp, vooral een icoon van die aard, niet verboden mag worden op Facebook, net als elk ander kunstwerk", aldus het museum.
15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • RENE LENAERTS

  Dit is een effect van "kunstmatige intelligenti"e en niet van selectie door mensen.

 • jean-pierre bousse

  Verarming ipv cultuur verrijking

 • Els Vervoort

  Ik gebruik vooral messenger. Wel heel gemakkelijk om eens een foto door te sturen. En messenger kan apart opgestart worden zonder facebook. Hoe minder clicks voor facebook, hoe minder opbrengsten uit reclame en dus minder macht.

 • andre Dewilde

  Euuuuh " facebook" ??????? Is dat die nieuwe patroonheilige van ...... " de onnozele kinderen " ??? Tegenwoordig met al die nieuwe heiligen.

 • Andy De Schieter

  Amerikanen. Dat zegt genoeg zeker ? Mocht er een pistool naast liggen, dan maakten ze er reclame voor.