Extreem zeldzame Pokémon-kaart (60.000 dollar) kwijtgeraakt in de post

ANP
Een Pokémon-kaart met een waarde van 60.000 dollar (zo’n 53.500 euro) is spoorloos verdwenen. De extreem zeldzame ‘Trainer No. 3'-kaart werd intercontinentaal per post verstuurd en is onderweg kwijtgeraakt, meldt Polygon. Het internet is collectief in shock.

Hoe een kaart zo’n waarde kan hebben? Het Pokémon-kaartspel is populair als spel, maar nog populairder onder gepassioneerde verzamelaars. Sommige kaarten zijn zo zeldzaam dat ze tienduizenden euro's waard zijn. In dit geval gaat het om een extreem gelimiteerde uitgave die alleen op een Japans toernooi in 1999 aan de speler met de derde prijs werd gegeven. Het lijkt erop dat er maar één exemplaar van is. En die is nu kwijt.

De kaart werd via eBay voor 60.000 dollar verkocht en ging met het Amerikaanse postorderbedrijf USPS op weg naar de nieuwe eigenaar. De verkoper was niet dom en verzekerde het stukje papier voor zo’n 50.000 dollar, wat overigens het maximale bedrag is. Bij aankomst ontbrak de kaart, maar wat veel erger was: de nieuwe eigenaar had al getekend voor het pakket, waardoor de verzekering geen geld kan uitkeren.

Verzekering

Verzamelaars zeggen geen idee te hebben wat er is gebeurd, ook de oorspronkelijke eigenaar snapt er niks van. “Ik weet niet of de kaart gestolen is of gewoon kwijt is geraakt. Het kan zijn dat een medewerker de verzekering op één van de pakketten heeft gezien en het pakketje met de kaart vervolgens ontvreemd heeft, maar dan is de kaart niks meer waard”, zegt die tegen Polygon. Omdat de kaart zo zeldzaam is, is het stukje papier immers niet (openbaar) te verkopen. “Alle databases slaan groot alarm als zo’n kaart ineens opduikt. Je kan deze kaart niet publiekelijk verkopen.”

Hoe dan ook, de rechtmatige eigenaren hebben een beloning van 1.000 dollar uitgeloofd voor de gouden tip. Ze gaan geen gang naar de rechter maken, omdat er waarschijnlijk geen zaak is. “Ik wil gewoon die kaart terug.”

De kaart in kwestie.
Bulbapedia De kaart in kwestie.9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • michael nutbeij

  Tja heeft de verzender het er wel in gedaan als je dan zoveel geld betaald had je het ook op kunnen halen

 • Geert Vaelen

  Als je een kopie hebt, print dat dan opnieuw af. Waarom zoveel geld geven aan een kaartje?

 • Ingrid Vantroostenberghe

  Peter, bij een aangetekende of verzekerde zending teken je altijd als de postbode het pakje aflevert. Als natuurlijk een loser het pakje ergens tijdens het traject heeft opengedaan, de inhoudt eruit heft gehaald en dan het pakje weer heeft dichtgekleefd tja .... het is pas binnen dat je je pakketje opent en dan kan zien of de inhoud er wel effectief inzit. Je moet aftekenen en dan pas openen. En dan is het te laat natuurlijk

 • Ingrid Vantroostenberghe

  Een eerste keer een pakje verzekerd verstuurd en nooit toegekomen. Als ze bij Bpost weten dat het verzekerd is of er een aangegeven waarde is opgegeven ja dan weten ze het dat het iets van waarde is. Omdat je toch verzekerd bent zullen ze denken “ik pik dit maar even “. Sindsdien nooit meer verzekerd verzonden en mijn pakjes zijn steeds goed aangekomen. Er zijn veel dieven bij Bpost. Zelfs een pakje aangekomen in postkantoor en waarvoor werd afgetekend in kantoor was “verdwenen”.

 • Anthony Van Daele

  Alle post bedrijven stelt de grootste dieven in dienst . Alles van waarde kan je amper nog met de post versturen .