Ex-burgemeester Evergem klaagt vliegtuigstrepen aan

UNKNOWN

Oud-burgemeester Peter Vereecke van Evergem is naar de onderzoeksrechter gestapt in zijn strijd tegen de witte strepen in de
lucht die achterblijven wanneer een vliegtuig passeert, schrijft Het Laatste Nieuws. Volgens hem zijn die 'chemtrails' helemaal niet onschuldig. "Daarom leg ik een strafrechtelijke klacht met burgerlijke partijstelling neer", zegt Vereecke.

Opdrachtgever
"Ik dien klacht in wegens het systematisch en opzettelijk in de atmosfeer brengen van allerlei chemische en biologische stoffen, die een ernstig gevaar betekenen voor de volksgezondheid. Ik wil dat dit misdrijf grondig onderzocht wordt en dat op een objectieve manier wordt vastgesteld over welke stoffen het in Vlaanderen gaat, welke de identiteit van de opdrachtgever is en met welke bedoelingen dit gebeurt."

Labo-onderzoek

Vereecken zegt zich te baseren op labo-onderzoeken, analyses en getuigenissen."Ik ben geen fantast. Als ik dat soort dingen zeg, dan is dat omdat ik er van overtuigd ben dat er iets aan het mislopen is" , aldus Vereecke. (dea)