Ex-agent van 180 kilo die overgewicht aan job wijt, stapt naar rechter

Beeld ter illustratie.
Thinkstock Beeld ter illustratie.
Een donut te veel gegeten? Daar is volgens Jose Vega, een 46-jarige Amerikaanse ex-agent, geen sprake van. Toen de New Yorker bij de politie startte woog hij ongeveer 90 kilogram. De man kwam in een jaar tijd maar liefst 70 kilogram aan. Intussen weegt de 1.78 meter lange Vega 180 kilogram. De man die zo dik was dat hij op 43-jarige leeftijd al met pensioen werd gestuurd, klaagt nu de stad New York aan.

“Ik wilde een hoge functie op de afdeling moordzaken”, vertelt Vega aan The New York Post. Maar aan die carrièredroom kwam abrupt een einde toen hij door zijn zwaarlijvigheid drie jaar geleden met pensioen werd gestuurd. De New Yorker wijt zijn gewichtstoename vooral aan stress op het werk, want zijn eetgewoontes zouden “er niets mee te maken hebben”.

Door zijn overgewicht kampt de obese Vega nu ook met hartproblemen. Volgens hem is de stad New York daarvoor verantwoordelijk. Vega, die in 2014 naar huis werd gestuurd met een invaliditeitspensioen van 4.000 dollar per maand, stapte naar de rechter omdat hij 6.200 dollar - omgerekend zo'n 5.000 euro - wil.

Volgens zijn advocaat Warren Roth heeft zijn cliënt af en toe ongezond gegeten, maar is dit normaal onder agenten. “Het is makkelijker om even iets te eten bij McDonald’s als je het erg druk hebt”, aldus Roth. 

Volgens een medisch rapport was amper tien procent van zijn overgewicht te wijten aan stress. De rest is gewoon vraatzucht, maar dat blijft Vega halsstarrig ontkennen. Zijn dagelijkse menu bestaat naar eigen zeggen vooral uit fruit en groenten. “Enkel op maandag durf ik te zondigen”, beweert de zwaarlijvige ex-agent. 
7 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Ruben Coppens

  Ik vind persoonlijk dat je zwaarlijvigheid niet kunt wijten aan je job,want je kiest toch zelf wat je eet.Oké,er zijn wel dagen waarop je eens ietwat ongezonder eet maar de overige dagen waarop je een normale maaltijd eet compenseert toch wel die ongezonde maaltijd die je tijdens de week eet.Maar als het zijn keuze is om dagelijks een ongezonde maaltijd te eten en hij wordt daardoor ongeschikt voor zijn job,dan vind ik niet dat hij het recht heeft om de stad New York aan te klagen.

 • johanneke li

  lol in 1 jaar 70 kilo bijkomen moet volgens mij een record zijn! dat hij zogezegd "gezond" eet is flauwekul, dan kan het nooit zo snel gaan vooral dat zijn job veel lichaamsbeweging vereist (normaal gezien dan toch). je kan maar verdikken van wat je eet, dat komt niet via magie of zo maar via de mond. daarbij moest ik op 43-jarige leeftijd op pensioen mogen gaan met 4000 dollar per maand zou ik eerder blij zijn!

 • Soraya Khamouli

  Een ding gaan sporten en nog eens sporten en gezpnder eten

 • Giwdul Reobv

  De kunst in America is zo vlug mogelijk iets afwijkend te mankeren en dan iedereen behalve zichzelf verantwoordelijk te stellen om zoveel mogelijk geld binnen te rijven. Wie krijgt er hier in België 4000 dollar invaliditeit op 43 jaar omdat hij op zijn werk teveel gevreten heeft? En de trend waait ook al over naar hier.

 • Jurgen Van Den Bergh

  Het probleem in Amerika is dat mensen aangespoord worden via grote billboards langs de weg of reclamespotjes op tv om iemand aan te klagen. Het maakt niet uit voor wat want de advocaat doet zijn werk gratis en alleen als hij wint neemt hij een grote hap uit je schadevergoeding als loon. Verlies je, dan betaal je niks. Dus verwonderlijk is dat niet dat je steeds over zulke vreemde aanklachten leest.