Ethan zag eruit als een doodnormale tiener, maar toen raakte hij verslaafd aan operaties en tattoos

Ethan op 13-jarige leeftijd.
Facebook Ethan op 13-jarige leeftijd.
Op zijn dertiende ontdekte Ethan Bramble (21) de wereld van lichaamsmodificaties. Acht jaar later is het lichaam van de Australiër volledig bedekt met tattoos, inclusief zijn oogballen die helemaal zwart zien. Zelf zegt hij dat mensen hem “een vreemde jongen noemen”, maar spijt van zijn keuzes heeft Ethan niet.

Mensen kijken meestal raar op als ze Ethan ontmoeten. De 21-jarige Australiër onderging meer dan 40 operaties en heeft 150 tattoos op zijn lichaam. “Vaak vragen mensen, vooral vrouwen, me op straat waarom ik dit doe”, vertelt de jongeman die meteen een antwoord klaar heeft. “Ik vraag dan waarom zij hun haren opsteken, hun nagels lakken of make-up dragen”. Volgens Ethan is er namelijk geen verschil. "Iedereen wil zich toch goed voelen?", klinkt het. (Lees verder onder de foto.)

Still can’t believe how rad my new set of golds are, another huge thanks to @the_cheshires_grin 👌🏻👌🏻👌🏻

Een foto die is geplaatst door null (@ethanmodboybramble) op

Enkele jaren geleden onderging de Australiër verschillende operaties. Zo liet hij zijn tong doormidden knippen. “Een verschrikkelijke ingreep, want ik kon vijf dagen lang amper eten of drinken”, getuigt hij. Ondanks de pijn wilde Ethan zijn lichaam blijven transformeren, tot hij écht tevreden was met wat hij in de spiegel zag.

Op 17-jarige leeftijd liet hij zijn oogbollen zwartmaken. Tijdens dat proces wordt inkt tussen twee lagen oogwit gespoten, maar dat is niet zonder gevaar. “Iemand hield mijn oogleden open. Ik zag alleen het plafond en was ontzettend gestresseerd. Als je je beweegt, kan je blind worden. Het is een groot risico”. Toch was Ethan na talloze ingrepen en tattoos nog niet tevreden met zijn look. Onlangs liet hij zijn navel operatief verwijderen. (Lees verder onder de foto.)

De 21-jarige Ethan beseft dat zijn look behoorlijk extreem is, maar van de negatieve reacties probeert hij zich zo weinig mogelijk aan te trekken. “Ik weet dat een eerste indruk voor veel mensen alles betekent. Wel... mensen zijn altijd bang als ze mij zien. Ik zie eruit als een rare jongen. Maar mensen moet je niet beoordelen op hoe ze eruit zien", besluit hij.

Lichaamsmodificatie is volgens de twintiger een recent fenomeen, waardoor mensen het nog onvoldoende begrijpen. Of hij in de toekomst een nieuwe ingreep laat uitvoeren, weet Ethan voorlopig nog niet.

I’m fucking loco. #modboy #piercing #tattooedmen #tattoos

Een foto die is geplaatst door null (@ethanmodboybramble) op

My boys @dromclothingco hooked me up with some free tees and some extra smalls for my little girl due in 3 months. #daddymodboy

Een foto die is geplaatst door null (@ethanmodboybramble) op
55 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • An Urli

  Hij werkt toch... dus waarom zagen dat ze hem nergens zullen aannemen... die mens doet toch niks mis? Wie zijn wij om te oordelen of dit wel of niet ok is? Iedereen doet toch wat hij/zij wil met z'n eigen lijf... jongens toch...

 • Sofie Van Eeden

  Nagel lakken, haar opsteken, make up is wat anders he, dat is geen goeie vergelijking, want wat hij heeft gedaan is onomkeerbaar en ik zelf draag geen make up of lakt mijn nagels niet, afschuwelijk wat hij met zichzelf heeft gedaan en wat tattoos betreft 1 of 2 vind ik nog wel mooi, maar 150 tattoos, trop is te veel

 • Geert Matthys

  Eigenlijk wel handig want gratis uitkering aangezien niemand je aanneemt.

 • Andy De Schieter

  Moet 'm zelf weten natuurlijk. Het is zijn leven.

 • Steve Van der Vekens

  Succes in je zoektocht naar werk! ;)