Er vér over: jongeman ziet zijn beste vriend 'voor de grap' doodgeschoten worden

Er vér over: andere woorden zijn er niet voor deze zogenaamde 'grap' met verborgen camera van YouTube-ster Sam Pepper. Of zou u er kunnen mee lachen als uw beste vriend voor uw neus vermoord zou worden?

De Brit flirtte al vaker met de grenzen van het toelaatbare om eeuwige internetroem te verwerven, denk maar aan die keer dat hij het achterwerk van vrouwen aanraakte en de schuld in de schoenen van nietsvermoedende voorbijgangers trachtte te schuiven. Er kwam toen zodanig veel kritiek dat hij het filmpje diende te verwijderen.

Nu gaat Pepper zowaar nog een stap verder. In de hoofdrollen ziet u Sam en Colby, een onafscheidelijk duo dat via Vine al de nodige beroemdheid verworven heeft. Die laatste zit mee in het complot en schrikt dus niet als ze plots 'ontvoerd' worden. Sam krijgt een zak over zijn hoofd, wordt vastgebonden en verdwijnt in de autokoffer van zijn vriend.

Als hij twintig minuten later weer kan zien, zit hij vastgetapet op een stoel. Colby zit op zijn knieën voor hem en wordt in koelen bloede geëxecuteerd. Angst en afgrijzen staan te lezen op het gezicht van Sam, zijn gehuil klinkt nog luider dan voordien. Pas een kleine minuut later wordt de jongeman uit zijn lijden verlost en begint het stilaan door te dringen dat het opgezet spel was.

Op Twitter regent het intussen negatieve commentatoren. Sommigen roepen zelfs op om hem van YouTube te bannen. "Die emoties waren zo rauw. Hij heeft er een trauma aan overgehouden", klinkt het onder meer.

Sam zelf liet achteraf echter weten dat hij "absoluut niet kwaad is". "Dit voorval heeft mijn vriendschap met Colby versterkt, we beseffen nu hoeveel we om elkaar geven."