Er staat een paard in de ziekenhuisgang

Een bos bloemen of een tros druiven: dat zijn zowat de klassiekers die je meeneemt als je op ziekenhuisbezoek gaat. Een man uit Hawai dacht dat zijn zieke vriend wel zou opkikkeren als hij diens lievelingsdier zou meebrengen naar de kliniek. Dat die troetel een paard is, vond de weldoener geen bezwaar.

In de lift
De bezoeker en het paard stapten doodleuk voorbij het onthaal van het Wilcox Memorial Hospital op het eiland Hawai. Van daar ging het koppel naar de lift. Pas toen ze op de derde verdieping uitstapten, werden de twee opgemerkt door de security.

Verkeerd paard
De veiligheidsagenten toonden zich van hun menselijke kant en lieten de patiënt het paard even aaien. Tot overmaat van ramp bleek dat zijn vriend evenwel het verkeerde ros had meegebracht...

Cadeautje
Het paard werd terug naar zijn trailer op de ziekenhuisparking gebracht. Naar verluidt had het dier hier en daar een 'cadeautje' achtergelaten. De bezoeker beweerde dat er niemand aan de receptie stond toen hij daar met de viervoeter passeerde.

Heilzaam
Een woordvoerder van het ziekenhuis verklaarde achteraf dat honden en katten welkom zijn. "Het kan zeer heilzaam zijn wanneer een patiënt zijn troeteldier op bezoek krijgt. Maar een paard, dat kunnen we uit veiligheidsoverwegingen niet toestaan", luidde het nog. (eb)