Ga naar de mobiele website
^ Top

Er is niks te beleven in dit Noorse dorpje, maar door fout van Google komen er elke dag horden toeristen aan

Er valt weinig te beleven in Fossmork
Flickr Er valt weinig te beleven in Fossmork
In Fossmork, een klein dorpje in het zuiden van Noorwegen, is absoluut niets te beleven. En toch komen er sinds kort honderden toeristen aan. Allemaal de schuld van Google, dat een foutje in Google Maps liet sluipen.

De 'Preiekstolen' (De Preekstoel) is een van de populairste trekpleisters van Noorwegen. De klif van 604 meter boven de Lysefjord trekt elk jaar zo'n 250.000 toeristen. Maar omdat Google Maps de Preekstoel aan de verkeerde kant van het water heeft geplaatst, rijden veel toeristen de verkeerde kant uit. Wie Google Maps volgt, komt niet aan bij de Preekstoel, maar wel in Fossmork.

De Preikestolenmet aan de overkant van het water Fossmork.
Visit Norway De Preikestolenmet aan de overkant van het water Fossmork.

Half uur omrijden

Fossmork, dat normaal gezien nooit toeristen over de vloer krijgt, verwelkomt nu horden verwarde toeristen. Vanuit het dorp kan je de beroemde klif alleen maar bewonderen met een verrekijker. En om de Preekstoel alsnog te bereiken, moet je ruim een half uur omrijden langs een smal weggetje.

"We spreken met Chinezen, Japanners en Amerikanen en ze vinden het hier prachtig, ook al hadden ze een andere bestemming", zet Gunnar Boe, een inwoner van Fossmork. "Een Amerikaan overweegt zelfs om hier een huis te kopen."

rv
rv
Meer over2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • m c

    Deze zomer zijn we één die 250000 bezoekers. Bedankt voor de tip.

  • Renzo De Hond

    Preikestolen is prachtig. Wel een stevig klimmetje. Maar eenmaal boven is het grandioos. Wel een beetje een raar gevoel om aan de andere kant van de barst te gaan staan. Want ooit breekt die rots af en valt hij in het Lyse fjord. Wanneer weet niemand. Hopelijk niet wanneer gij erop staat...

Meld een bug