Ene hond neemt overdosis pillen, andere belt ambulance

THINKSTOCK
"Dieren zijn precies als mensen". Een wijze uil zei het jaren geleden al en zo moeten de hulpdiensten in de Nieuw-Zeelandse stad Orewa ongetwijfeld gedacht hebben toen ze reageerden op een noodoproep.

Het persoonsalarm - een alarmknop die om de hals gedragen wordt - van een zieke vrouw was twaalf keer ingedrukt, dus haastten de ambulanciers zich naar haar adres. Daar aangekomen, moesten ze de deur inbeuken omdat ze geen teken van leven kregen van binnen. Eenmaal binnen troffen ze twee hondenpuppy's aan: een met pillen in de muil, de andere knabbelend aan de bewuste alarmknop.

De vijf maanden oude Franse bulldogs Stella en Stuart hadden van de afwezigheid van hun baasjes gebruik gemaakt om de medicatie van de vrouw - onder meer bloedverdunners - en haar persoonsalarm van tafel te graaien en ermee aan de haal te gaan. Binnen de kortste keren had Stella het doosje met bloedverdunners geopend en werkte ze de pillen één voor één naar binnen. Stuart op zijn beurt kauwde op het alarm, waardoor het twaalf keer afging. Ook hij had pillen gegeten.

De dieren werden naar naar de dierenarts gebracht, waar hun maag werd leeggepompt. Ze stellen het ondertussen goed.