En dan sta je als agent plots oog in oog met dit

Twitter Guardia Civil
Agenten van de Spaanse politiedienst Guardia Civil keken maandavond vreemd op toen ze langs de weg nabij de stad Badajoz een nijlpaard aantroffen. Het beest bleek ontsnapt uit een circus in de buurt. 

Om het dier te vangen moesten de agenten secuur te werk gaan. Een volwassen nijlpaard weegt anderhalve ton en geldt als erg gevaarlijk. Nijlpaarden lopen ondans hun zware lijf en korte benen makkelijk 30 km per uur. De klus werd zonder problemen geklaard. Achteraf werd deze foto verspreid via sociale media. De Guardia Civil onderzoekt hoe het dier uit zijn kooi is ontsnapt. 

Spaanse circussen liggen al jaren onder vuur wegens de vaak erbarmelijke omstandigheden waarin de dieren moeten leven. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Christine Laevers

    Tja, de Spanjaarden met hun beesten ... Wat doet een nijlpaard trouwens in een circus? Vraagt niemand zich dat ooit af ?

  • Mark Wijgers

    Spanje is gekend voor zijn dierenmishandeling en niet alleen in circussen. Kijk maar naar het martelen van windhonden. En zo zijn de voorbeelden legio. De enige goede asiel opvangplaatsen worden trouwens georganiseerd en gefinanceerd door Duitsers en Britten die er verblijven.

  • daan aerts

    Wow. De block nu ook in spanje