Eindelijk komen mijn baasjes me uit asiel halen, denkt deze hond. Maar dan volgt immense teleurstelling

Een Duitse herder kon haar geluk niet op toen ze na lang wachten haar baasjes zag opduiken in het dierenasiel: eindelijk zou ze weer naar huis kunnen. De realiteit klonk echter helemaal anders. Het koppel was enkel daar om een nieuwe hond te kopen, Zuzu lieten ze troosteloos achter. Op sociale media krijgen de twee nu de wind van voren.

De viervoeter was op een dag over het hek gesprongen en bij een van de buren beland. Die trommelde de dierenbescherming op omdat "Zuzu er zo droevig uitzag", zo kwam de hond in het asiel van Downey (Californië) terecht.

Zuzu had wat tijd nodig, maar uiteindelijk vond ze haar draai. Van de werknemers kreeg ze niets dan complimenten.

"En maar kwispelen met haar staart"
En dan kwam het moment waarop haar baasjes plots weer voor haar neus stonden. Op camerabeelden is te zien hoe Zuzu hen vol enthousiasme begroet.

"Ze kwispelde als een gek met haar staart en schitterde als een kerstboom, ze leek wel de gelukkigste hond ter wereld. Ja, ze kon naar huis", schreef medewerkster Desi Lara op Facebook. "Maar niets bleek minder waar. Ze zeiden tegen mij dat ze haar niet terugwilden, maar net een nieuwe hond zochten."

"Zuzu was depressief geworden en moest veel huilen nadat haar vader gestorven was. Ze herkenden haar niet meer en dus wilden ze haar niet terug. Dat was dus hun oplossing: haar daar achterlaten en een nieuwe hond kopen!"

"Wat een klootzakken"
Of dat laatste ook effectief gebeurd is, is niet duidelijk. Op sociale media regent het alvast kritiek aan het adres van het koppel. "Ik hoop echt -zoals iedereen hier- dat die eikels geen nieuwe hond gekregen hebben. Ik kan dat filmpje zelfs niet bekijken omdat ik dan nog bozer zou worden. Wat een klootzakken", klonk het onder meer.

Het dierenasiel deelde intussen mee dat er een nieuwe thuis voor de viervoeter gevonden zal worden. Op Facebook lieten heel wat mensen ook weten dat ze haar met alle plezier willen adopteren.

De hond kreeg de naam Zuzu, naar het kleine meisje uit het Amerikaanse drama 'It's a wonderful life'. "We gaan dit bericht zoveel mogelijk delen en haar een fantastisch leven geven", besluit Desi.

Kos