Ga naar de mobiele website
^ Top

Eigenaars van Manhattan penthouse dalen niet met trappen maar via glijbaan af

Een luxueuze penthouse in Nassau Street, een straat in het Financial District van de New Yorkse wijk Manhattan, moet zowat de droom van elk kinderhart zijn. Doorheen het appartement met vier slaapkamers, 32 raampartijen en omringend terras loopt immers een heuse glijbaan van meer dan twaalf meter lang.

"Waarom de trappen gebruiken als je jezelf ook naar beneden kan laten glijden", moeten de eigenaars van deze penthouse van vier hoog gedacht hebben. Of 'speelgoed voor de rijken', daar bovenin Nassau Street 150, een dakappartement met uitzicht op de City Hall en de East River. De glijbaan, gemaakt van gepolijst roestvrij staal en ontworpen door architect David Hotson, vertrekt vanuit de zolderkamer waar een gat in een glaspartij gemaakt is. Daarna baant de trechter zich via onder andere een bibliotheek een weg naar de benedenverdieping, waar de baan uitmondt in een grootse metalen spiegel.

Er kan ook een 'stop' gemaakt worden op de derde verdieping en de glijbaan heeft ruiten die voldoende licht binnenlaten. Het speeltje is voldoende breed zodat er eventueel twee kinderen tegelijkertijd kunnen glijden. De eigenaars mogen dan wel een fantasietje uit hun kindertijd voorzien hebben, de rest van de paleiselijke flat doet alles behalve kinderlijk aan. De flat ligt ook in een van de oudste overlevende wolkenkrabbers in New York City, die pas in 2001 omgebouwd werd tot wooneenheden. Daarvoor was de Beaux-Arts wolkenkrabber, gebouwd in 1896, het hoofdkwartier van uitgeverij American Tract Society.

De eigenaars van de penthouse met een oppervlakte van 213 vierkante meter luisteren naar verluidt naar de namen Craig Nevill-Manning, een Nieuw-Zeelander die Froogle, een shoppingdienst van Google, heeft uitgevonden en zijn vrouw Kirsten die ook voor Google werkt. Zes jaar geleden hebben ze bijna vijf miljoen euro voor het appartement betaald, zo berichtte de New York Times toen.

Meer over


Meld een bug