Een schoonheidswedstrijd voor garnalen: wordt het nog gekker?

henk deleu
Je zou denken dat we het stillaan allemaal gehad hebben, als het op schoonheidswedstrijden aankomt, maar deze springt er toch wel uit: op de Belgium Shrimp Contest in Desselgem worden zondag de mooiste garnalen verkozen. Geen garnalen zoals die op ons bord, maar zoetwatergarnalen die je in een aquarium kan houden.

Steven Opbrouck en Sindy Declerck, die zoetwatergarnalen importeren en exporteren met hun bedrijf Shrimp Kings, en hobbykweker Tom De Ruyck organiseren de wedstrijd. "We krijgen zelfs deelnemers uit Taiwan over de vloer."

Aquariumgarnalen blijken een pak duurder dan hun bekendere vriendjes. "De allermooiste garnalen, daar betaal je 3000 tot 7000 euro voor", zegt Steven. "Een garnaal leeft maar twee jaar, dus dat is dus een serieuze investering. Het is dan uiteraard de bedoeling dat die garnaal in die tijd voor een pak nakomelingen zorgt, om die investering de moeite te maken. Vlamingen zijn doorgaans iets voorzichtiger met hun budget, 100 euro per garnaal vinden zij al voldoende."   
4 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Jeroen Coolen

  Dit bestaat al jaren!! Dutch shrimp contest is een mooi voorbeeld!

 • Steven Bassie

  Een garnaal is alleen maar mooi in mijn tomaat.

 • Patrick Duyck

  Trouwens , redactie het kopje van dit artikel kan ook tellen in de categorie uitlachgazet, komaan gasten niet iedereen kan bezig zijn met voetbal je toch

 • Patrick Duyck

  Mooie beestjes, heb ze ook maar begin er niet holderdebolder aan want hebben nogal wat noden op watergebied