Een man en zijn handtas: politie tasert amokmakende passagier op vliegtuig

Het is altijd een beetje stressen met (hand)bagage voor wie met het vliegtuig reist. Een passagier van de easyJet-vlucht van Londen naar Belfast ging zelfs compleet door het lint. De politie werd opgetrommeld en taserde hem in het vliegtuig dat klaarstond om te vertrekken. "Kinderen huilden en er was paniek onder de andere passagiers", vertelt een getuige.

Wat was het probleem van de woedende kerel? Hij wou gisterochtend even na achten twee stuks handbagage aan boord nemen en dat mocht niet van de lagekostenmaatschappij. Blijkbaar wou de passagier echter onder geen enkel beding scheiden van zijn handtas. Een man en zijn sacoche...

Hij werd agressief en de crew haalde de politie erbij. "Het was totale chaos toen hij in de clinch ging met het personeel", zegt een getuige aan de Belfast Telegraph. De politie haalde de taser boven, gebruikte die en voerde de man af.

Op sociale media konden sommige passagiers van vlucht EZY831, zoals Niall Copeland, er nadien wel mee lachen, al dan niet sarcastisch. "Nu ga ik zeker de confrontatie met easyJet niet aan!" En Johny Cassidy postte: "Hoera! EasJet heeft alle passagiers een drankje aangeboden. Heel gul van hen."

De vlucht liep bijna drie uur vertraging op.