Bios Urn
Volledig scherm
© Bios Urn

Ecologist tot in de kist: met deze urne groei je na je dood uit tot een boom

Geloof het of niet, maar deze urne zorgt ervoor dat je na je dood kan uitgroeien tot een statige boom. Ideaal wanneer je die veel te grote ecologische voetafdruk wil goedmaken, wanneer je je oprecht bekommert om het milieu of als je na je dood graag nog een tijd wil verder leven.

 1. Aangrijpend verhaal over alcohol in het verkeer gaat viraal

  Aangrij­pend verhaal over alcohol in het verkeer gaat viraal

  Er is één verhaal dat je deze week absoluut moet gelezen hebben. Het relaas van Sophie Lodewijks over het zware verkeersongeval waarbij haar vriend Lander het leven liet en haar moeder in coma belandde, deed gisteren de site van Charlie Magazine crashen. Onder de titel 'De moordenaar die alcohol heet' beschrijft Lodewijks haarfijn het tragische ongeval. De auto waarin ze met haar ouders en haar vriendje op reis ging, werd aangereden door een dronken chauffeur. De auto ging zeven keer over de kop. Met haar openhartig relaas wil Lodewijks het gevaar van alcohol onderstrepen. In het verkeer én daarbuiten.
 2. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 3. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.