eBay trekt veiling van potviskarkas in

eBay
De online veiling van het karkas van een potvis in Canada is gisteren door eBay ingetrokken. "Dit type van transactie druist in tegen ons beleid", aldus het veilinghuis.

Op dat ogenblik, halfweg de dag, had een geïnteresseerde een bod van ruim 2.000 dollar uitgebracht voor de resten van een 12 meter lange potvis. Het dode dier bevond zich sinds een week nabij de gemeente Cap-Saint-Georges (Newfoundland). De inwoners hadden gepoogd het kadaver te verslepen maar dat was gezien het gewicht niet gelukt. Op een gemeenteraad zondag werd dan beslist het kadaver op eBay aan te bieden, aldus burgemeester Peter Fenwick.

De aankondiging werd uiteindelijk ingetrokken omdat ze niet strookt met het beleid van eBay. "Indien ons veiligheidsteam een te koop geboden dier ontdekt - levend of dood - wordt de aankondiging ingetrokken", aldus een medewerker van eBay.

Burgemeester Fenwick is terug naar af. Overigens had ook het Canadese federale ministerie van Leefmilieu de burgemeester opgedragen de verkoop te staken.