Duurste parkeerplaats in Nederland: 150.000 euro

Foto ter illustratie.
Shutterstock Foto ter illustratie.
Amsterdam staat bekend als stilaan onbetaalbaar om een woonst te kopen of te huren, maar ook parkeren is er ronduit problematisch. Volgens het Financieel Dagblad bevindt ook de duurste parkeerplek van het land zich in de Nederlandse hoofdstad: voor een garagebox in de Rubensstraat in Amsterdam bedraagt de vraagprijs nu 150.000 euro.

Ook op andere plekken in de binnenstad, zoals aan de Brouwersgracht of Herengracht, kost een parkeerplaats meer dan 120.000 euro.

In sommige gevallen zijn de parkeerplekken in Amsterdam per vierkante meter zelfs duurder dan woningen, merkt de krant op. Zo kost de garagebox in de Rubensstraat 7.143 euro per vierkante meter, wat meer is dan drie van de vier woningen die momenteel in dezelfde straat te koop staan. 

Als een parkeerplaats onderdeel uitmaakt van een appartementencomplex, komen daar nog eens maandelijkse "servicekosten" bovenop, die in één geval (Vossiusstraat) oplopen tot 120 euro per maand, aldus FD.

Dan maar een parkeerplaats huren? Geen evidentie, want de wachtlijst voor een vergunning kan in sommige delen van Amsterdam oplopen tot meer dan een jaar.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Willy Driesen

  Welke achterlijke wil dit betalen?? ook al zwem je in het water ?

 • luc vanmechgelen

  Wie wil er nou in Amsterdam wonen / parkeren. Zot!

 • Jos Spriet-Dewaele

  Het moet zijn dat er in Amsterdam veel gekken of steenrijken wonen. Met mijn pensioen van 114000 euro op jaarbassis kan ik dit zeker niet betalen

 • Ilse Braet

  Belachelijk !!!