Duitse wandelaar steekt uitwerpselen in brand en veroorzaakt bosbrand

Archiefbeeld van een bosbrand in Duitsland, ter illustratie.
REUTERS Archiefbeeld van een bosbrand in Duitsland, ter illustratie.
Een Duitse man heeft aan de Duits-Oostenrijkse grens een bosbrand veroorzaakt toen hij tijdens een wandeltocht zijn gevoeg in brand stak. Dat meldt de politie in beide landen. 

De 32-jarige man was aan het wandelen in de buurt van de stad Pinswang, in de Oostenrijkse provincie Tirol. Hij moest nodig en wilde nadien zijn uitwerpselen verbranden, "maar dat bleek een grote fout te zijn door het droge bos en de tondelachtige grondbedekking", aldus de Duitse politie.

Door de hevige wind verspreidde het vuur zich snel over een oppervlakte van 3.000 vierkante meter. Een zeventigtal brandweerlieden moest naar het moeilijk te bereiken stuk bos trekken om het vuur te blussen. Het duurde enkele uren vooraleer de brand geblust was. Niemand raakte gewond.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Christine Laevers

    Waarom dat in brand steken ? De natuur zorgt daar toch voor? In de natuur graaf je je uitwerpselen in een gat.

  • Jules Vermeers

    Hij mag de rekening betalen simpel en rechtvaardig.

  • Michel Jacobs

    Gelukkig kan hij psychiatrische hulp krijgen voor hij gewond kon raken.