Duitse ‘sweet sixteen’ eindigt in totale chaos: vechtpartijen en stenen naar politie

Foto ter illustratie.
AFP Foto ter illustratie.
Een verjaardagsfeest van een meisje dat zestien werd, is in Duitsland totaal uit de hand gelopen. Toen agenten het feest beëindigden, kregen ze stenen naar hun hoofd geslingerd door de grotendeels beschonken bezoekers, meldden Duitse media.

In de nacht van vrijdag op zaterdag hadden driehonderd tot vierhonderd feestgangers zich verzameld bij het dorpshuis van Grünstadt in deelstaat Rijnland-Palts. Op zo veel volk hadden het meisje en haar vader ook niet gerekend. Veel van de jongeren waren dronken en gingen lallend over straat. Daardoor klaagden steeds meer omwonenden in de loop van de nacht over geluidsoverlast. 

Toen de politie arriveerde, escaleerde de boel helemaal. De jongeren gooiden met stenen en agenten zetten op hun beurt de gummiknuppel in. Pas na uren was de rust teruggekeerd. Een agent raakte gewond en negen mensen zijn na afloop opgepakt.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Van Vlaanderen

  Toen ik jong was had iedereen veel respect voor de ordediensten

 • Daniel Du Four

  waarom direct denken aan camera's ? gewoon 16 worden met de beste familie & vrienden, is steevast leuker; maar ja, zet alles op de Media hé.

 • robby van ballaert

  wat bezielt een mens om zoiets op sociale media te zetten zodat iedereen zogezegd uitgenodigd is. als ik een feestje geef voor mijn verjaardag weet ik perfect hoeveel volk ik max kan verwachten. 16 jaar worden is geen wereldwonder waarbij heel de wereld moet uitgenodigd worden he.

 • Gino Denil

  Dat gaat enkel met bemande camera's waarmee je kan inzoomen op de gebeurtenissen. En dan nog meerdere om vanuit verschillend hoeken te kunnen filmen. Met vaste camera's krijg je een overzicht van wat er gebeurt. Maar de resolutie is altijd te laag om er met voldoende zekerheid en bewijskracht daders op te herkennen. In het VK, land met de meeste camera's, is gebleken dat die juridisch bijna altijd waardeloos zijn om bewijskracht aan te brengen.

 • Paul Philippaerts

  Er moet zwaar ingezet worden op camera's die dat soort "feestelijkheden" filmt zodat de misdadigers nadien de rekening gepresenteerd krijgen. Kosten ook van de tussenkomst van de politie ten laste leggen van de daders. Ook wie maar één steen gegooid heeft.