Duitse rapper krijgt 5.000 euro boete wegens mishandeling van vis

Rapper Marteria is een fervent visser.
Instagram Rapper Marteria is een fervent visser.
De Duitse muzikant Marten Laciny, beter bekend als rapper Marteria, is schuldig bevonden aan dierenmishandeling, in dit geval van een vis. Volgens de media betaalt hij een boete van 5.000 euro. 

De 35-jarige artiest gooit in zijn vrije tijd graag een hengeltje uit en deed dat vorig jaar mei met succes na een optreden in Würzburg. Hij trok een flinke karper op de kant, poseerde er enkele seconden mee en liet het beest vervolgens terugglijden in het water.

Klacht van Peta

Het videofilmpje dat hij ter bewijs onder de titel 'One Night in Würzburg' op YouTube zette, trok de aandacht van zijn fans maar ook van de dierenrechtenorganisatie Peta. Deze diende een aanklacht in omdat Marteria door 'Catch and Release' (vangen en vrijlaten), zoals de procedure officieel heet, de vis "aanzienlijke, aanhoudende pijn en lijden'' heeft bezorgd, puur als liefhebberij.

Marteling

Volgens Tanja Breining van Peta betekent aan de haak slaan, showen en terugzetten voor vissen enorme stress en verwondingen. "Veel van die zo getraumatiseerde dieren sterven als gevolg van deze marteling''. De dader boog het hoofd en trof een schikking voor 5.000 euro. Wegens verblijf in het buitenland kon hij vandaag zelf niet reageren.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Tom Schutyser

    Hoe zot wordt de wereld. Dat Peta gek is weten we al lang. Echter wie gaat daar in mee om dan nog een een boete op te leggen?

  • Vic Smeets

    Wat wat waaat voor onzin is dat . Klopt dit artikel. Duizenden mensen doen dit wekelijks in België. Relaxen bij het water en een visje vangen. Zijn die geitenwollen sokken van peta nu helemaal van de pot geflopt????

  • ronny cuypers

    Gisteren nog gelezen dat de gemeente hier visvergunningen uitreikt voor 5 euro. Voorwaarde is dat de gevangen vis teruggezet wordt. Is dat dan aanzetten tot marteling?