Duitse mislukte student (28) zaagt ouders in stukken

In Duitsland heeft een 28-jarige Duitse student op gruwelijke wijze zijn ouders vermoord. Hij sloeg hen eerst dood en sneed hun lichamen dan in stukken met een kettingzaag. De verhakkelde stoffelijke overschotten stopte de dader vervolgens in twee twee tonnen. Dat meldt de krant Bild.

Een man alarmeerde de politie omdat hij zijn buren Detlef en Sabine al lang niet meer had gezien. Agenten gingen een kijkje nemen en deden de gruwelijke ontdekking. In een schuur op het terrein van het echtpaar, in Rathenow, stonden twee tonnen. Daarin waren hun in stukken gezaagde lichamen gestopt.

De zoon van het echtpaar, Rene P., kwam al snel onder verdenking te staan. Gisteren bekende hij dat hij zijn ouders had vermoord.

Stoppen met studeren
Volgens onderzoekers zijn de mislukte studies van de jongen aanleiding geweest voor de moord. Rene wilde aan het werk gaan als belastingambtenaar in Hamburg en daarom stoppen met studeren. Hij had daar constant ruzie over met zijn ouders, die wilden dat hij zijn studies zou afmaken. Op 9 juni liep de ruzie volledig uit de hand.

Doodgestoken en -geslagen
De student stak in de kelder zijn vader dood met een mes en liep daarna naar zijn moeder om haar met een hamer dood te slaan. Vervolgens sneed de moordenaar de lichamen van zijn ouders met zijn elektrische kettingzaag in stukjes. De afgezaagde lichaamsdelen stopte hij in blauwe tonnen, die hij in de schuur zette.

Valse tranen
Wanneer mensen de jongen vroegen waar zijn ouders waren, vertelde hij steeds een ander verhaal. Aan de ene buurman vertelde hij dat ze op vakantie waren en aan andere buren vertelde hij dat ze hem in de steek hadden gelaten. "Hij liet daar zelfs een traan bij." Totdat een buurman argwaan kreeg en de politie belde, waarna de gruwelijke dubbele moord ontdekt werd.

De student zit vast en moet nog voor de rechter verschijnen. (eb)