Duiker vindt GoPro-camera met laatste beelden van zwemmer (22) die in 2017 verdronk

Richard Ragland (22) verdronk bij een zwempartijtje in juni 2017. Even voordien maakten hij en zijn vrienden nog volop filmpjes.
WSB-TV Richard Ragland (22) verdronk bij een zwempartijtje in juni 2017. Even voordien maakten hij en zijn vrienden nog volop filmpjes.
De ouders van een verdronken Amerikaan (22), hebben nu twee jaar na zijn overlijden een onverwacht aandenken in handen gekregen. Een vlogger kon de GoPro-camera opduiken die Richard Ragland droeg bij zijn fatale zwempartij. De geheugenkaart in de camera bleek niet defect.

Ragland overleed op zondag 4 juni 2017. Hij en zijn vrienden bezochten toen de iconische waterval in het Foster Falls State Park. Ze namen met hun selfiesticks foto’s en filmpjes van hun daaropvolgende duik in het meertje. De sfeer was opperbest. De zwemmer kwam niet veel later in de problemen. Vrienden probeerden Ragland tevergeefs in veiligheid te brengen.

De toegesnelde hulpdiensten konden enkel het overlijden vaststellen. De GoPro-camera die Ragland droeg, leek voorgoed verdwenen. ‘Rich Aloha’, een vloggende duiker die zich op YouTube schattenjager noemt, dook onlangs in het meertje en trof de GoPro op de slijkerige bodem aan. De camera bleek het nog te doen en ook de SD-kaart binnenin werkte nog. Hij scrolde thuis door de beelden en vond aan de hand van de datum wat online nieuwsartikels over het verdrinkingsincident terug. “Oh my God, dit moet de camera van die kerel zijn!” , verklaarde de vlogger aan lokale media.

Hij kon na veel zoeken op internet Raglands nabestaanden opsporen in de aangrenzende staat Georgia.’ Rich Aloha’ zocht hen thuis op en overhandigde de GoPro-camera en de SD-kaart. Raglands rouwende moeder Robin is emotioneel erg geroerd door het onverwachte aandenken. “Wat we tot nu toe hebben gezien, is helemaal Richard. Mijn zoon leefde het leven ten volle. Ik koester de beelden waarop hij vol energie en vol liefde te zien is.”

Robin en Raglands stiefvader hebben nog niet alle beelden bekeken. De twee zitten nog steeds met veel vragen over de verdrinking. Wanneer ze er emotioneel rijp voor zijn, willen ze de rest van de beelden bekijken. Ze zijn Rich Aloha erg dankbaar.

Een vriend fotografeerde Richard voor de waterval in Tennessee.
rv Een vriend fotografeerde Richard voor de waterval in Tennessee.
Vlogger Rich Aloha met Raglands moeder en stiefvader.
Facebook Vlogger Rich Aloha met Raglands moeder en stiefvader.4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peggie Van Audenhove

  Ik denk dat het helend kan werken voor de ouders om de laatste beelden te zien, zelfs al staat erop hoe deze jongeman aan zijn einde kwam. Want niets weten is denk ik nog erger dan exact weten wat er gebeurd is. Zoniet blijf je je daar toch voor de rest van je leven vragen over stellen denk ik.

 • Lieve Cremers

  Dus zijn verdrinking staat er misschien ook op? Tragisch

 • Leonarda Van Opbroecke

  Toch een beetje troost in een triestig verhaal. Top van de Vlogger om zoekwerk te verrichten en de moeite te nemen om de familie op de hoogte te brengen.

 • Louis Heyens

  Sterkte toegewenst want dat moet enorm confronterend zijn, zien hoe je eigen familielid vecht voor zijn leven en de strijd verliest.