Dronken vogels teisteren Amerikaanse stad: "Ze zijn een gevaar op de weg"

Beeld ter illustratie.
iStock Beeld ter illustratie.
De telefoon van het politiebureau in de Amerikaanse stad Gilbert stond deze week roodgloeiend. Verschillende inwoners verwittigden de politie dat de vogels in de stad zich nogal vreemd gedroegen. “Ze zijn hier dronken aan het rondvliegen... Een gevaar op de weg", kreeg de politie verschillende keren te horen.

Aanvankelijk reageerden de agenten vol ongeloof, maar al snel bleek dat de inwoners van Gilbert niet hadden gelogen. Talloze vogels vlogen rond alsof ze te diep in het glas hadden gekeken. “De vogels vliegen tegen ramen, botsen tegen auto’s en gedragen zich inderdaad verward”, meldde politiechef Ty Techar.

Biologen onderzochten de zaak en ontdekten dat besjes ervoor hadden gezorgd dat de vogels dronken waren. De bessen waren eerder dan andere jaren aan het gisten door de vroege vorst. De bacteriën die daarbij vrijkwamen, hadden de suikers omgezet in alcohol.

“Bovendien zijn er veel vogels dit jaar niet naar het zuiden getrokken, waardoor er simpelweg meer vogels zijn dan andere jaren. En dan heb je natuurlijk ook nog een aantal vogels die er net iets minder goed tegen kan dan de rest”, klinkt het bij de politie in Gilbert. “Vooral jongere vogels hebben moeite, omdat hun lever de gifstoffen nog niet goed kan afvoeren.”

In een Facebookbericht benadrukte de politie dinsdag dat de inwoners van Gilbert zich geen zorgen moesten maken. De politie riep de inwoners van de stad op om niet te bellen als ze een dronken vogel hadden gezien. "Bellen is wel nog toegestaan als je een Tweety van drie meter ziet of Angry Birds die er plots heel vrolijk bijlopen."

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.