Dronken man neemt taxi voor rit van 600 km naar huis (en vergeet te betalen)

De rit ging vanuit Kopenhagen (Denemarken) via Göteborg (Zweden) naar Oslo (Noorwegen).
Thinkstock/Routenet.be De rit ging vanuit Kopenhagen (Denemarken) via Göteborg (Zweden) naar Oslo (Noorwegen).
Een dronken man uit Noorwegen is op oudejaarsavond in de Deense hoofdstad Kopenhagen in een taxi gestapt om zich naar huis te laten rijden, ongeveer 600 kilometer verderop in Oslo (Noorwegen). Eens aangekomen, kroop hij in zijn bed zonder de rekening te betalen.

De man van rond de veertig jaar hield het nog voor middernacht voor bekeken op het oudejaarsfeestje waar hij was en ging op zoek naar een taxi. De chauffeur moest wellicht even slikken toen hij de bestemming hoorde: “Oslo, Noorwegen. Snel naar huis!” Maar hij ging akkoord, en daarop startte een rit van 600 kilometer doorheen drie landen, goed voor zo’n zes uren rijden.

Politie opgetrommeld

Maar na de lange en blijkbaar uitputtende reis had de dronken man bij aankomst blijkbaar alleen nog maar zin om snel zijn bed in te kruipen. De rekening van goed 18.000 Noorse kronen (ongeveer 1.860 euro) betaalde hij niet. De taxichauffeur riep daarom de politie ter plaatse, die de man aantrof in zijn bed. Hij zal de rekening alsnog gepresenteerd krijgen.
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jean De Grande

  Die chauffeur moet ook nog terug, pieters. En de kans op een vrachtje lijkt me vrij klein.

 • Fred Bompans

  600 km heen, 600 km terug, plus de wachttijd op de politie, dan is 1860 € een billijke prijs.

 • Hugo Huybrechts

  Alsof er in Kopenhagen op elk moment een vliegtuig zou klaarstaan om je zonder vooraf een ticket te laten kopen naar Oslo te brengen op oudejaarsavond en je dan nog eens zal laten inchecken als je klaarblijkelijk dronken bent... 't is geen busdienst!

 • Brenden-lee Elen

  Die kon beter het vliegtuig nemen, 6 uur in een taxi?

 • Nilay pieters

  amai 600km en 1860euro betalen is een dure prijs