Dronken houthakkers houden cafégevecht met kettingzaag

Foto ter illustratie
Thinkstock Foto ter illustratie
Twee dronken houthakkers waren het gisteren niet eens met het feit dat de kroegbaas hen de deur wees, en kwamen terug met draaiende kettingzagen. In het gevecht dat volgde verloor een klant drie vingers, zo liet het Openbaar Ministerie in Charleroi vandaag weten.

De twee houthakkers waren al naar een kroeg geweest en vertrokken daar in benevelde toestand. Toch besloten ze nog wat te gaan drinken in café Le Milombois in Froidchapelle. De uitbater wees hen de deur, maar de mannen wilden daar niets van weten.

De klant die uiteindelijk drie vingers verloor, kwam gewapend met een ijzeren pijp tussenbeide. Die pijp gleed echter weg op de draaiende zaag, waardoor zijn hand op de draaiende machine kwam. De houthakkers werden opgepakt en brachten de nacht door in de cel. Een van hen was zo dronken dat hij ook vanochtend nog moeilijk kon worden verhoord. Hij zal vanavond voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter. Zijn kompaan is in staat van beschuldiging gesteld voor poging doodslag en onder aanhoudingsmandaat geplaatst.