Dronken fietser (25) van Nederlandse autostrade geplukt: “Bijna aangereden door vrachtwagen”

Foto ter illustratie.
ANP Foto ter illustratie.
Een 25-jarige Nederlander is vanochtend vroeg opgepakt omdat hij op zijn fiets over de snelweg reed. De man, die ongetwijfeld flink Koningsdag had gevierd, was volgens de politie zichtbaar onder invloed van alcohol. Hij zorgde voor veel gevaar.

Agenten werden vanochtend rond 6.00 uur gealarmeerd. “Wij kregen een melding dat er op de A59 richting Oss een fietser zou rijden. Enigszins verbaasd stapten wij in de dienstauto.” De politiemedewerkers reden met spoed naar de snelweg. “In de hoop uiteindelijk niet aan te hoeven komen bij een ernstig verkeersongeval.”

De fietser werd aangetroffen ter hoogte van de afslag Nuland. Hij reed daar over de pechstrook. “Een getuige vertelde ons dat een passerende vrachtwagen bijna een aanrijding had met de fietser.” De man werd meegenomen naar het bureau in Den Bosch. Hij moest blazen en blies 635 ug/l. “Bijna drie keer de toegestane waarde”, aldus de politie. Tegen de twintiger is een proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol en het veroorzaken van gevaarlijk rijgedrag. 

“Gelukkig voor de verdachte reden de treinen weer toen wij op het politiebureau klaar waren met het verhoor. Zo kon hij alsnog veilig huiswaarts keren”, knipoogt de politie.

Politie Den Bosch

BESCHONKEN FIETSER OP DE SNELWEG Vanmorgen rond 06.00 uur kregen wij een melding dat er op de snelweg A59 richting Oss een fietser zou rijden. Enigszins verbaast stapten wij in de dienstauto en...
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.