Dronken dokter zorgt voor te veel overlast op vliegtuig: passagiers binden hem vast op stoel

RV
Een Russische anesthesist heeft voor de nodige ophef gezorgd op een vlucht van Bangkok naar Moskou. Passagiers moesten Vadim Bondar overmeesteren omdat hij op tien kilometer hoogte kost wat kost de nooddeur wilde openen. De overlast werd zo groot dat hij uiteindelijk vastgebonden diende te worden.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De 43-jarige dokter was naar verluidt stevig boven zijn theewater. “Hij had twee flessen rum op zak”, stelt een van de passagiers. “De bemanning probeerde hem te kalmeren, maar hij bleef onophoudelijk tieren. Toen zijn handen vastgebonden waren, begon hij te wenen en klaagde hij dat hij niet meer kon ademen.”

Bondar werkt als anesthesist in een gereputeerd ziekenhuis in Moskou. Daarnaast helpt hij -ironisch genoeg- ook patiënten die verslaafd zijn aan alcohol en drugs.

“Waarschuwingen in de wind geslagen”
“Deze passagier was duidelijk dronken”, stelt een woordvoerster van Aeroflot. “Hij gedroeg zich bijzonder agressief en bedreigde zelfs het cabinepersoneel. Door zijn geschreeuw voelde niemand zich nog op zijn gemak. De twee flesjes alcohol werden in beslag genomen.”

“Alle waarschuwingen van de stewards sloeg hij in de wind. Uiteindelijk kon hij met de hulp van enkele passagiers vastgebonden worden op een apart zitje.”

“Dronk om tijd te doden”
Van dan af duurde het nog vier uur vooraleer het toestel zou landen. In Moskou stond de politie hem op te wachten. Alexander Bastrykin, het hoofd van het Russische Onderzoekscomité, bemoeit zich nu persoonlijk met de zaak.

Bondar gaf alvast toe dat hij rum gedronken had. “Maar enkel om de tijd te doden, we hadden toen last van hevige turbulentie.”

“1.150 euro verdwenen”
“Ik wilde ook per se een glas water, misschien heb ik de stewards daar te vaak mee lastiggevallen. Ze snauwden dat ik weer op mijn stoel moest gaan zitten, heel onbeleefd vond ik dat. Ik besef wel dat ik te ver gegaan ben en daar wens ik me voor te excuseren.”

Daarmee is de kous echter nog niet af. “Die riem drukte tegen mijn keelslagader en strottenhoofd, daardoor kon ik amper ademhalen. Ik kreeg een injectie toegediend zonder te weten wat het was. En na de landing bleek er plots 1.150 euro uit mijn handbagage verdwenen. Ik sta nu in contact met mijn advocaten, deze zaak krijgt in ieder geval nog een staartje.”
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Cedric Laureys

  Geen probleem, een nooddeur openen op 10km hoogte is onmogelijk i.v.m. drukverschil

 • Albert Hendrix

  Ban is alle alcohol uit de vliegtuigen .

 • Gerard Braeckmans

  Peter buyck, drank kan je kopen in de dutyfree zone.

 • Odille Maillie

  de pasagiers in kwestie gaan nog een schadevergoeding mogen betalen!

 • Peter Buyck

  Drinken tijdens turbulentie? Grote hoeveelheden drank in de handbagage? Hoe veilig was die luchthaven dan eigenlijk?