Dronkaards slaan meisje in elkaar "omdat ze gothic is"

Twee dronkaards hebben op de tram in het Britse Bury een meisje in elkaar geslagen omdat ze gothic was. De 22-jarige jongedame hield aan de afranseling een gebroken oogkas en kneuzingen op gezicht en lichaam over. Ook een vriend kwam met een blauw oog en een oorwonde niet ongeschonden uit de strijd. De daders werden nu veroordeeld tot een celstraf van in totaal negen jaar.

Melody McDermott kreeg naast een kopstoot ook harde vuistslagen te verduren. Toen ze op de grond lag, kreeg ze er nog enkele laffe schoppen bovenop. "Elke dag moet ik met de gevolgen van die aanval leven", aldus het meisje. "Deftig lachen kan ik niet, vermits de spier in mijn kaak tegenwringt. Mijn linkeroog doet ook nog altijd pijn als ik het aanraak. Het is nu al acht maanden geleden, maar op die manier is vergeten onmogelijk. Als ik nieuwe mensen ontmoet, voel ik me niet op mijn gemak. Mijn hele persoonlijkheid is veranderd."

De betreurenswaardige daad roept herinneringen op aan de moord op Sophie Lancaster in 2008. De 20-jarige studente werd door twee tieners doodgeslagen in een park omdat ze lange en donkere kleding droeg.

De getatoeëerde Kenneth Kelsall vliegt zes jaar en negen maanden in de cel, zijn kompaan Gareth Farrar komt er met twee jaar en twee maanden vanaf. Beiden bleven echter ontkennen dat hun agressie opgewekt werd door de kleding van de slachtoffers. "Ze hadden hem 'zwerver' en 'uitschot' genoemd", beweerde de advocate van Kelsall.