Drie waaghalzen springen vanop rijdende metro tientallen meters naar beneden in Donau

Van op het dak van rijdende metro springen de drie naar beneden.
RV Instagram Van op het dak van rijdende metro springen de drie naar beneden.
In Oostenrijk zijn videobeelden opgedoken van waaghalzen die in Wenen vanop het dak van een rijdende metro in de Donau springen. Een stunt die niet alleen illegaal is, maar waarmee ze zonder meer hun leven riskeren. 

De beelden werden gisteren gepost via het Instagram-profiel ‘crazybananajumping’. Wanneer ze gemaakt zijn, is moeilijk te achterhalen. Op de beelden is te zien hoe een metro over de ‘Donaustadtbrücke’ passeert. Op het dak staan plots drie jongeren recht, die een na een tientallen meters naar beneden springen, de rivier in. Langs de oever van de Donau stond wellicht een kompaan die alles op video vastlegde.

“Me Jumping with a Frontflip 180 Twist from this Train in Vienna”, staat erbij, net als de hashtag ‘#1KfollowerSpecial’. Twee andere Instagram-profielen zijn getagd, en de poster van de video hint dat zij de twee andere waaghalzen zijn die van de metro springen.
Volgens de Oostenrijkse krant OE24 is het lang niet de eerste keer dat Wiener Linien, dat de metro uitbaat, last heeft van zogenaamde metro-surfers. Het bedrijf waarschuwt ervoor dat dit levensgevaarlijk is en neemt naar verluidt telkens juridische stappen tegen de waaghalzen.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Guy Dupont

  Geschift, maar als die gasten dat willen doen mag het van mij hoor!

 • aaron aerts

  tjah, dat is cool en stoer totdat iemand z'n gezicht verliest. Letterlijk. Op liveleak was er onlangs een filmpje van iemand die een sprong van een brug waagde, met success. In de commentaren liet men dan verstaan dat diezelfde sprong een jaar eerdermislukt was - met iemand die "overleefde" met zijn gezicht en kaak helemaal verbrijzeld en open. Wat heb je daar dan aan.

 • Jean-Pierre Vercruysse

  Als ziet hoe dicht zij naast de palen van de brug vallen!!!!!! Ze zijn eraan ontsnapt want anders ....!

 • JOHAN VLEIRICK

  Compleet geschift! Dom en totaal onverantwoord!

 • Marc Geerts

  Laat ze toch doen, als zij risico's willen nemen dan is het hun probleem. Betrap ze en grote boete en gevangenis in voor minstens 3 jaar. t'Zal vlug beteren.