Drankspel 'Punch 4 Punch' wordt jonge vader (23) fataal

Een uit de hand gelopen drankspelletje heeft de 23-jarige Tommy Main uit Londen het leven gekost. De jonge vader speelde 'Punch 4 Punch' waarbij mensen elkaar om de beurt slaan, totdat iemand opgeeft. De verliezer moet een tegenprestatie leveren: een drankje achterover slaan. Zo ver kwam Tommy niet. Hij stortte in na een harde klap en overleed korte tijd later.

Getuigen melden dat Tommy het spel speelde met een 20-jarige man die op hetzelfde verjaardagsfeestje was. Nadat hij eerst enkele klappen incasseerde, ging hij naar de grond na een uithaal die hem trof midden op zijn borst. De politie en ambulance haastten zich nog naar het feest, maar hulp kwam te laat. Main werd zondag na zijn aankomst in het ziekenhuis doodverklaard.

Groot verdriet
De Engelsman laat zijn 3-jarige dochter Aimee achter. Zijn broers Jon, Ben en Roy laten weten dat het verdriet om zijn verlies immens is. Ben vertelt dat de familie het nog niet kan bevatten en dat het moeilijk is om aan Aimee uit te leggen dat haar vader is gestorven.

"Ik kan niet geloven dat mijn kleine broertje dood is. Hij werd zo hard tegen zijn hart geslagen dat het stopte met slaan. Hij stierf direct. Hij heeft een jong dochtertje en ze weet het nog niet. Hoe vertel je een 3-jarige dat haar vader dood is? Ze weet niet eens wat dat betekent," vertelt Ben.

"Ik heb vandaag voor de laatste keer afscheid moeten nemen van mijn kleine broertje. Ik voel zo ongelofelijk veel pijn, ik ben zo intens verdrietig, ik hou van jou Tommy Main," schrijft Roy op Facebook.

Filmpjes
In afwachting van het autopsierapport kan de politie nog niet met zekerheid stellen wat de doodsoorzaak is. Het filmen van het uitdelen van de klappen is onderdeel van het online populaire drankspel 'Punch 4 Punch' (vrij vertaald: 'een klap voor een drankje', red.). De beelden worden online gezet en gedeeld via social media. Er circuleren ook veel foto's van jonge mannen die grote blauwe plekken of wonden tonen.

De Engelse autoriteiten hopen dat feestgangers filmpjes hebben gemaakt die meer informatie kunnen geven over wat zich precies heeft afgespeeld.

"Tommy's dood wordt nog gezien als onverklaarbaar, maar ik wil zijn vrienden die op die fatale avond aanwezig waren, op het hart drukken om contact met ons op te nemen," zo verklaarde hoofdinspecteur Michael Norman.

Tot nu toe werd een 20-jarige man door de politie ondervraagd en later weer op borg vrijgelaten.

Eerbetoon
Roy uit op Facebook ook zijn woede over het feit dat omstanders die toekeken of de gebeurtenis filmden niet ingrepen toen er steeds rakere klappen werden uitgedeeld. "Aan de mensen die op het feest waren, die dit lezen en die zichzelf vrienden noemen... jullie hadden dit moeten stoppen en moeten voorkomen en het niet moeten filmen."

De broers hebben op YouTube een filmpje gezet met foto's van hun broertje als eerbetoon. "Mijn kleine broertje Tommy Main, ik zal je ongelofelijk missen. Rust in vrede. Ik zie je snel, maar nu nog niet, nog niet. Jon x