Dorre planten? Dit bedrijf spuit ze weer groen

Dorre buxussen, voor en na de behandeling.
DLC Airless Spuitwerken Dorre buxussen, voor en na de behandeling.
Dorre planten door de droogte? Een Nederlands verfbedrijf vond een oplossing: het spuit de planten gewoon weer groen. Sinds een filmpje viraal ging, krijgt het bedrijf zelfs aanvragen vanuit Canada, meldt RTL.

Het bedrijf deed de vondst eerder toevallig, na het verven van een huis. Opdat de buxussen in de tuin niet beklad zouden worden, werd er een doek over gelegd. Maar door de droogte en felle zon waren de planten daarna dor. "Ik ben net zolang gaan zoeken tot ik iets gevonden had waardoor ze er weer netjes zouden uitzien", zegt Fabian de la Croix van de firma DLC Airless Spuitwerken.

De oplossing bestaat uit groene verf, aangevuld met een speciale voeding. "Het is niet slecht voor het milieu", benadrukt de la Croix, "en de planten blijven 5 tot 7 weken groen."

(Lees verder onder de video)

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het filmpje dat De la Croix op Facebook postte, werd al meer dan een miljoen keer bekeken en meer dan 2.500 keer gedeeld. Hij kan de grote vraag inmiddels amper bijhouden. "Veel planten zien er bruin uit door de droogte. Mensen willen dat niet. De droogte is ons geluk."

Het Nederlandse bedrijf is overigens niet het eerste dat planten weer groen spuit. Onder andere in Californië, dat vaak geconfronteerd wordt met droogte en waterschaarste, zijn verschillende firma's actief die tegen betaling gazons weer groen verven.
13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Leo Duym

  Dat is wat ze noemen een N-VA'erke doen.

 • Christine Laevers

  Groen verven ? Hoe pervers. Mijne buxus heeft hier op het Franse platteland ook de buxusrups. Ik laat het doen.

 • jules milissen

  Deed ik 2jaar geleden al. Buxus is niet kapot springt terug uit met wat geduld. Buxusmot besproeien en wat vallen zetten en alles herleeft.

 • Thierry Vansweevelt

  Hahaha met buxussen ga je lang bezig zijn vriend! Die zijn dood door de buxusmot! Uitplanten en liguster in de plaats zetten of taxus!

 • Jeanique Devriendt

  Ja deze van mij liggen in de vuilnisbak