Dom, dommer, domst: overvaller steelt krasbiljetten en komt de 15 euro winst op zelfde plaats innen

Het Total-tankstation aan de Grote Baan in Houthalen-Helchteren.
Google Streetview Het Total-tankstation aan de Grote Baan in Houthalen-Helchteren.
Een gouden raad voor criminelen: indien je een winkel overvalt, blijf er nadien dan een hele poos weg,  je zou wel eens herkend kunnen worden. Toch heeft een 31-jarige man uit Peer dit voor de hand liggende advies in de wind geslagen. Hij overviel op 23 maart 2016 een Total-tankstation in Houthalen-Helchteren.  "De man ging vrij onvoorzichtig om met de buit, want op 29 maart, nog geen week later, kwam hij de winst van één van de gestolen krasloten in hetzelfde pompstation inwisselen", aldus de procureur.

De uitbaatster van de zaak zat tijdens de overval in de keuken toen ze de bel hoorde in de winkel. Ze zag nog net hoe een man wegliep en met 400 euro aan de haal ging. Dat bedrag had ze immers  klaargelegd om mee te nemen voor de startkassa van de volgende dag. Uit de camerabeelden bleek dat de man ook snoepgoed en krasbiljetten van Win for Life had gestolen. Zijn nummerplaat was echter niet te zien.

De man maakte het onderzoek gemakkelijk door amper zes dagen later in hoogsteigen persoon opnieuw de winkel te bezoeken. “Hij wilde de winst van 15 euro, die hij had behaald met één van de gestolen krasloten, komen inwisselen. Ditmaal kon zijn nummerplaat wel worden genoteerd. Het voertuig bleek ingeschreven op naam van een vrouw. Zij verklaarde eerst nog dat ze lifters in de wagen had meegenomen. Ze viel door de mand toen  bleek dat het twee keer om dezelfde man ging. Ze bekende dat het om haar vriend ging.  De knullige overvaller riskeert een celstraf van vier maanden en geldboete van 600 euro.

De advocate van de man betwiste de feiten niet. Over de strafmaat bestond evenwel geen duidelijkheid. “Ik wil weten welk vlees we in de kuip hebben”, stelde de rechter, die net vernam dat beklaagde in schuldbemiddeling zit en door invaliditeit ook moeilijk een werkstraf kan uitvoeren. Op 24 april wordt de zaak in voortzetting behandeld.
7 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Fredien Vandervekens

  Echte standup-comedian die rechter. "Eerst zien welk vlees we in de kuip hebben". Gewoon vragen, "bekent U" ? Indien "neen" als antwoord, dan .....

 • marc werbrouck

  Dom is niet hij die een domheid begaat, doch die ze daarna niet weet te verbergen.

 • VIVIANE bastenie

  Dat is zeker niet slim ,maar ja voor dief hoef je geen diploma hebben.

 • Hans Molenbeek

  Wacht, hij kan weglopen van een overval, maar kan moeilijk een werkstraf uitvoeren? Ik denk dat er voldoende zittende beroepen zijn!

 • wouter bauwens

  Door invaliditeit kan hij geen werkstraf uitvoeren, maar zijn invaliditeit belet hem niet van winkels te overvallen...