Dokter betastte borsten van vrouw met gebroken vinger

Dokter Bhatt ontkent de beschuldigingen van seksuele aanranding van zes vrouwelijke patiënten.
Dokter Bhatt ontkent de beschuldigingen van seksuele aanranding van zes vrouwelijke patiënten.

In de Engelse stad Sheffield is een opmerkelijk proces gestart tegen een dokter die beschuldigd wordt van veelvuldige handtastelijkheden. De man zou ongehoord aan de borsten van zes vrouwelijke patiënten gezeten hebben gedurende een periode van vijf maanden. Dat was helemaal niet nodig gezien de klachten waarmee de vrouwen naar zijn praktijk kwamen. Eén vrouw kwam naar hem voor een gebroken vinger en stelde onthutst vast dat de dokter haar borsten begon te masseren.

Ademklachten
Dokter Parag Bhatt (44) van het Rosehill Medical Centre in Rawmarsh ontkent de beschuldigen, maar de getuigenissen wegen zwaar door. Een 37-jarige vrouw getuigde dat ze twee keer betast werd door Bhatt. Bij het eerste vergrijp had ze ademklachten en beval de dokter haar trui uit te trekken. Met zijn stethoscoop ging hij dan in de bh van de vrouw en verkende haar borsten met zijn vingers. Bji de tweede poging ging Bhatt nog doortastender tewerk, want hij stak gewoon zijn hand in haar bh en raakte haar tepel aan.

Poedelnaakt
Een 20-jarige patiënte met buikkrampen werd plots door de dokter ondervraagd over haar seksleven. Bhatt zei haar dat hij dacht dat ze zwanger was en ging over tot een inwendig onderzoek. Toen haar slipje nog uit was, vroeg hij of hij haar borsten mocht onderzoeken. Poedelnaakt lag de vrouw op de onderzoekstafel, toen Bhatt over haar borsten wreef.

Seksleven
Hetzelfde scenario bij een 37-jarige vrouw met een gebroken vinger. Weer vroeg Bhatt naar haar seksleven. Ze dacht dat hij aan het flirten was met haar. Toen ze dan een voorschrift vroeg, nam de dokter zijn boekje en bewoog ermee over haar borsten. Vervolgens haalde hij zelfs een borst uit haar bh en legde zijn stethoscoop erop. Ze vond dat haar privacy zwaar geschonden was door de dokter.

Minderjarige
Een andere klacht kwam van een minderjarige patiënte van 17 jaar met droge huid rond haar tepel. Toen ze met haar borsten bloot lag, begon Bhatt met zijn vingers met haar borsten te spelen, terwijl hij zwaar aan het hijgen was. Vervolgens ging hij naar zijn computer en terwijl hij met één hand typte, bleef hij met de andere over haar borst wrijven. "Dat zou je toch veel meer van je vriend verwachten dan van je dokter", getuigde het meisje.

Wettelijk
Nog twee andere vrouwen getuigden tegen de dokter, die zijn onschuld staande houdt. Hij blijft erbij dat hij de vrouwen niet seksueel betastte, maar enkel wettelijke medische daden had gesteld. De aanklager benadrukte dat de zes vrouwen onafhankelijk van elkaar geljijkaardige klachten hadden ingediend. Dokter Bhatt is sinds de beschuldingen gestopt met zijn praktijk. Het proces gaat de komende dagen verder. (hlnsydney/kh)