Dochtertjes moeten ruzie beslechten met bokspartij

Een vader gaf zijn twee dochters de opdracht om een ruzie uit te vechten met een bokspartijtje. De meisjes van elf en dertien maakten ruzie over wie de baby mocht vastpakken. De moeder stapte naar Pouleta Tailo en die gaf zijn zoon de opdracht om zijn bokshandschoenen te halen. De dochters gingen op bevel aan het boksen en intussen haalde de man uit Hastings een golfstick waarmee hij zijn dochter van elf sloeg.

Bijbel
Het meisje wilde zich beschermen en hield haar armen voor zich maar dat was niet naar de zin van de vader. Ze moest haar armen laag houden, zo kon hij haar beter slaan. Dat schrijft de krant The Dominion Post. Na het pak rammel moesten de zussen naar hun kamer gaan en met hun neus tegen een muur uit de bijbel voorlezen. Een dag later kookte de man water, dompelde er een handdoek in en bond die rond de arm van het gewonde meisje.

Celstraf
Rechter Richard Watson vond het gedrag van de vader ongepast. De man kampt ook met een alcoholprobleem en werd al verschillende keren betrapt op dronken rijden. Hij werd veroordeeld tot drie maanden cel voor geweld en drie maanden cel voor dronken rijden. (vsv)