Dit moet de mafste complottheorie over Barack Obama ooit zijn

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Als dit niet de bizarste samenzweringstheorie over president Barack Obama is, eten wij onze sokken op. Nieuwssite WND brengt - exclusief, zowaar - het verhaal van de 44ste Amerikaanse president en een demon. Die laatste zou aan de eerste verschenen zijn. Dat zou betekenen dat de twee een diepe verbintenis hebben. Volgt u even? Het loont de moeite.

De vermeende ontmoeting tussen beide "boze geesten" gebeurde tijdens een flits die de meeste aanhangers van complottheorieën wellicht is ontgaan. Het was toen Obama op 24 juli landde in de Keniaanse hoofdstad Nairobi.

Grijze wolk
In de video zie je hoe Obama de leden van het ontvangstcomité begroet en de hand schudt wanneer plots "een vreeemd beeld" over het scherm "rent". Dat is sinister, zo meent WND, want de grijze wolk "zit vlak voor Obama".

Verontruste vrouw
WND (het voormalige WorldNetDaily) werd op de video attent gemaakt door een verontruste vrouw, die schreef naar de nieuwssite. "Mijn man en ik zaten dit te bekijken en ik sprong op en zei hem dat ik een demon zag voorbijrennen. Mijn man geloofde het niet, tot ik de video terugspoelde".

"Iets van een andere wereld"
WND bekent deemoedig dat er "een hele reeks verklaringen" kan zijn maar dat ze de beelden aan een - anonieme - videomonteur voorlegden en dat die de bevindingen van de vrouw onderschrijft.

"Het zou een foutje in de opnameapparatuur kunnen zijn. Maar ik zie geen enkele reden waarom dat zo zou zijn, gezien de rest van de video perfect is. Het beeld lijkt op iets van een andere wereld", aldus de 'expert'.

Met hoofd en schouders
Het zal u niet verbazen dat verdere analyse van het beeld volgens WND onthulde dat de grijze vlek voor Obama "een hoofd en schouders" had. Voor de nieuwssite roept de video heel wat vragen op, maar de link tussen Obama en demonen is volgens hen niets nieuws en zelfs vanzelfsprekend.

Vliegen! Een veldmuis! Satan!
Zo voeren ze aan dat er al vliegen op het gezicht van de president zijn geland, dat hij door insecten werd geplaagd en dat er ooit een veldmuis over het podium liep waarop hij stond te speechen. Bovendien lijkt Obama als twee druppels water op het personage dat Satan neerzet in de tv-reeks 'The Bible'.  Volgens een recente poll gelooft één op vijf Republikeinse kiezers dat president Obama de belichaming is van "de antichrist".