Dit is écht weg van alles: Canadees gezin woont al 20 jaar op idyllisch vlot

kos
'Freedom Cove', zo hebben ze hun eigen onvoorstelbare paradijs op aarde gedoopt. Wayne Adams en Catherine King waren de dagelijkse ratrace zodanig beu dat ze uitweken naar een idyllisch plekje, op een half uurtje varen van het kuststadje Tofino in het Canadese Brits-Columbia. Ze hebben er in 1992 hun groen-rooskleurige vlotconstructie op het water gebouwd. Met alles erop en eraan.

Wayne en Catherine wonen met hun twee kinderen, Eleanor en Alistair, op kilómeters van de beschaving, wég van alles. Dichtbij Tofino, aan de Canadese westkust op Vancouver Island. Ze hebben alle comfort op hun zelfvoorzienend vlot, dat vanuit de lucht bekeken meer op een pretpark lijkt. Het gezin is er al meer dan 20 jaar erg gelukkig. Ze hebben veel tijd voor zichzelf.

Ze drinken en gebruiken regenwater, kweken hun eigen fruit en groenten in serres en tuintjes en halen de nodige energie uit zonnepanelen en fotovoltaïsche generators. De twaalf platformen die op het water drijven, zijn met elkaar verbonden via een houten looppad.

Het koppel is ook artistiek aangelegd en heeft een kunstcollectie van eigen makelij.

Hun enige probleem: "ratten van 14 kg". Zo noemen ze zelf de otters die aan de fundamenten van hun vlotconstructie komen knagen. Toeristen en andere geïnteresseerden kunnen hun drijvende stulp ook bezoeken.

Wayne en Catherine Adams.
kos Wayne en Catherine Adams.
kos
kos
kos
kos
kos
kosReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels