Dief steelt elke nacht dure auto om meiden te versieren en brengt hem 's morgens terug (met een volle tank)

In China heeft een stoutmoedige dief meerdere nachten na elkaar een dure Range Rover gestolen. De 19-jarige Zhang bracht de wagen 's morgens weer terug, kraaknet en met een volle tank. Zijn doel: met de auto van ruwweg 135.000 euro wilde hij indruk maken op zijn vrienden en, vooral, meiden versieren.

Zhang, die zich voordeed als een rijke vrijgezel, liep tegen de lamp toen hij op een ochtend de Range Rover eens niet terugbracht. De rechtmatige eigenaar - de (echte) schatrijke Wang uit Hangzhou - belde de politie toen hij op een avond merkte dat de auto niet op zijn plaats stond in de ondergrondse parkeergarage van zijn flatgebouw.

De speurders schrokken zich een hoedje toen ze merkten dat de wagen de ochtend nadien wél netjes op zijn plaats stond. De Range Rover was bovendien kraaknet en de brandstoftank was gevuld. Op beelden van de bewakingscamera's stelden de agenten vast dat een verdachte rond middernacht de parking kwam binnengestapt en voorzichtig met de dure kar wegreed. Om 6 uur 's anderendaags werd de auto opnieuw netjes gestald in de ondergrondse garage.

Het was voor de politie vervolgens een koud kunstje om de merkwaardige dief bij de lurven te vatten. Toen hij de auto kwam terugbrengen, werd Zhang gearresteerd op verdenking van diefstal. De jongeman verklaarde dat het niet zijn bedoeling was om de Range Rover daadwerkelijk te stelen. Hij gebruikte het voertuig enkel om grote sier te maken in de chique wijk West Lake. Daar deed hij zich voor als een rijke vrijgezel en wilde hij indruk maken op vrienden en, vooral, vrouwen.

De eigenaars - Wang en zijn echtgenote Liu - hebben vijf luxewagens in hun bezit. Zhang observeerde het doen en laten van het koppel en vervalste de sleutels van hun dure Range Rover. Daarmee ging hij 's nachts uit, ging vervolgens met de auto naar de carwash, gooide de tank vol en bracht hem terug.

De dief bleek ook nog andere vervalste autosleutels in zijn bezit te hebben. Hij werd veroordeeld tot een celstraf van 15 jaar.
1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • José Gonzales

    Das wa andere aanpak dan in België. Hier is die binnen het uur terug vrij om verder te doen.