Deze vrouw zou wel eens de eerste baby op Mars kunnen baren

Kinderen baren is al een hele opgave op aarde, maar deze vrouw wilt het gebeuren toch nog iets moeilijker maken. Maggie Lieu, een doctoraatsstudente in de astrofysica, zou wel eens de eerste kunnen zijn die bevalt op Mars.

De 24-jarige Maggie is een van de 600 mensen die in aanmerking komt voor het 'Mars One project'. De doctoraatsstudente aan de universiteit van Birmingham zou dus wel eens deel kunnen uitmaken van de eerste kolonie op de planeet Mars.

Het project hoopt in 2025 een permanente kolonie op de rode planeet op te zetten van in totaal 40 mensen. Volgende maand komt Maggie te weten of ze erbij is en bijna een decennium lang zal trainen om op Mars te kunnen leven.

En als ze erbij is, heeft Maggie serieuze plannen om een andere planeet te bevolken. Het eerste kind op Mars baren, dat ziet ze alvast helemaal zitten. "Om een kolonie te starten zullen we kinderen nodig hebben. Het zal een uitdaging zijn, want niemand weet goed hoe je bevalt in zo'n lage zwaartekracht."

Eens het kind geboren is, moet er dan ook nog rekening gehouden worden met voedsel- en watertekort, ijskoude temperaturen en potentieel dodelijke stralingsniveaus. Maar Maggie maakt zich weinig zorgen. "Ik denk dat het uiteindelijk weinig gaat verschillen van de relaties en leefomstandigheden die we hier op aarde hebben", klinkt het.