Deze man verdient duizenden euro's door in wachtrijen te staan

Facebook
Robert Samuel verdient tot duizend dollar per week door in rijen te wachten. Of het nu voor de nieuwe iPhone is, voor kaartjes voor een Broadway-voorstelling of voor een exclusieve videogame. En iedereen kan hem boeken.

Samuel (40) is de oprichter van Same Ole Line Dudes, een bedrijfje dat professionele wachtrijwachters verhuurt. Onlangs stond hij nog 48 uur in de rij voor de iPhone 6s. Hij stond als eerste in de rij, sliep in een opvouwbaar bedje en liet pizza bezorgen op zijn plek in de rij. Met het klusje verdiende hij 1000 dollar (900 euro). 

In de rij
Nadat hij werd ontslagen als werknemer van een telefoonwinkel, was Samuel maandenlang werkloos en depressief. Toen besloot hij een advertentie op de website Craigslist te plaatsen voor iedereen die interesse had voor de bijna gelanceerde iPhone 5. Hij kreeg een aanbood en slaagde er in om als derde in de rij te staan. Daarna stond hij in de rij voor concertkaartjes, handtekeningen, exclusieve hebbedingetjes en populaire voedingswaren (zoals de croissant-donut-hybride: "cronuts").  

Samuel vraagt 25 dollar voor het eerste uur, daarna komt er 10 dollar per half uur bij. Inmiddels heeft hij tientallen klanten, maar ook tientallen concurrenten. Zijn business, een Uber voor mensen die zelf niet willen wachten, blijkt een gat in de markt.

Facebook