Deze kerel maakt zichzelf president van nieuwe republiek

Zaq Landsberg kocht in 2005 een stuk land op eBay voor 610 dollar (538 euro). Het land is 1,6 hectare groot en ligt bijna 100 kilometer van het dichtstbijzijnde stadje en drie kilometer van een aardeweg. Zaq kreeg het lumineuze idee om er zijn eigen republiek van te maken. 'Zaqistan' heeft een eigen vlag, een poort voor grenscontrole en voor 40 dollar (35 euro) mag iedereen inwoner worden. Helaas hebben tot nu toe amper 24 mensen een paspoort gekocht.

De 30-jarige New Yorker viert de tiende verjaardag van zijn aankoop van het stuk land in de Amerikaanse staat Utah.  'Zaqistan' heeft alles wat een republiek nodig heeft: een vlag, grenscontrole, een bunker en officiële paspoorten. Het heeft zelfs een ambassade in Buenos Aires en inwoners vieren de nationale feestdag op 19 november.

"Het is geen gek idee om je eigen plekje te maken en er je eigen ding te doen", zegt Zaq, die zichzelf tot president van Zaqistan verkoos, maar toch nog altijd in New York woont. "Het is heel verlaten, maar door de jaren heen ben ik er echt van gaan houden."

Op 'Mount Insurmaountable' wappert de vlag van Zaqistan.
zaqart.com Op 'Mount Insurmaountable' wappert de vlag van Zaqistan.
'Guardians of Zaqistan' bewaken de grenzen.
zaqart.com 'Guardians of Zaqistan' bewaken de grenzen.

Om het tienjarige bestaan van zijn land te vieren, heeft Zaq een monument opgericht. Tot nu toe het grootste gebouw dat ooit werd gebouwd in Zaqistan.

Ter ere van het tienjarige bestaan, richtte Zaq dit monument op.
zaqart.com Ter ere van het tienjarige bestaan, richtte Zaq dit monument op.Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels