Deze geluiden uit de lucht al gehoord? Experten kunnen ze niet precies verklaren

Op Youtube circuleren filmpjes met vreemde 'trompetgeluiden' die uit de lucht lijken te komen. Niemand kan echt verklaren wat het is.

De laatste opname komt uit Duitsland, maar het bizarre geluid dook tien jaar geleden ook al op. Het lijkt wat op een mix van een trompet en een remmende trein en zou niet misstaan als achtergrond bij een thriller.

In de Duitse clip van vorige maand staat een kind aan de grond genageld van schrik voor het onheilspellende geluid uit de atmosfeer.

De Canadese Kimberly Wookey trok ook naar YouTube met haar ervaringen: "Dit is al de tweede keer dat ik zelf deze geluiden heb gehoord hier in Terrace BC Canada. De eerste keer was op 19 juni 2013 rond 9u-9u30. Maar dat was niet zo intens toen", schrijft ze. Dit is haar angstaanjagende video.


Metro meldt dat het volgens NASA om "achtergrondgeluiden" van de aarde gaat. "Als mensen radio-antennes zouden hebben in plaats van oren, dan zouden we een opvallende symfonie van vreemde geluiden afkomstig van onze eigen planeet horen. Wetenschappers noemen ze 'tweeks', 'whistlers' en 'sferics'. Ze lijken op achtergrondmuziek bij een flamboyante science fictionfilm, maar het is geen science fiction. De natuurlijke radiogolven van de aarde zijn echt en ze zijn constant rondom ons, ook al zijn we er ons meestal niet van bewust."

The truth is out there...
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels