Deze foto redde het leven van kleuter

Aunty spots baby's rare eye cancer in modelling pictures
Tina, de moeder van Taylor Treadwill (3), nam een foto van haar kind om het kiekje op te sturen naar een modellenbureau. Ze stuurde de foto eerst naar haar zus Geraldine, die een vreemde 'schaduw' in het oog van de kleine Taylor zag. Na een onderzoek kregen ouders Tina en Simon te horen dat hun zoon een zeldzame oogkanker had.

De dokters vertelden het koppel dat Taylor blind was in zijn rechter oog en dat er een grote tumor achter zat. Achter zijn linkeroog bleken drie tumoren te zitten. "Ik ben zo blij dat we die foto's genomen hebben", doet Tina haar verhaal. "Ik stuurde de foto's naar Geraldine, omdat ik er heel tevreden over was. Zij was bezorgd over die schaduw in zijn oog, omdat ze er enkele jaren geleden iets had over gelezen. Ik dacht dat het gewoon de flits was", gaat ze verder.

Taylor onderging gedurende vier maanden chemotherapie en de dokters waarschuwden dat hij zijn oog zou kunnen verliezen als de behandeling niet aansloeg. Hij verloor enorm veel gewicht, maar de tumor in zijn rechteroog kromp en die in zijn linkeroog groeiden niet meer. Taylor moet nog regelmatig op controle, maar is dus aan de beterhand.

Toen het 'Childhood Eye Cancer Trust' het verhaal van Taylor opving, vroegen ze hem om model te staan voor een campagne die ouders bewust moet maken over oogkanker bij kinderen. "De fotograaf zei dat Taylor een natuurtalent was", vertelt een trotse Tina.

Taylor is ondertussen aan de beterhand
CHECT Taylor is ondertussen aan de beterhand