EPA
Volledig scherm
© EPA

Deense kunstenaar aan de haal met 72.000 euro van museum en noemt dat kunst met de titel ‘Take the money and run’

De Deense kunstenaar Jens Haaning (56) heeft het Kunsten Museum of Modern Art in Aalborg mooi voor schut gezet. Hij kreeg 72.000 euro cash van het museum om te verwerken in twee kunstwerken op bestelling. Maar Haaning besloot nieuwe kunst te maken, onder de naam ‘Take the money and run’. En dat is exact wat hij deed.

 1. Veganiste verkoopt ‘hondenvlees’ om aan te kaarten “hoe hypocriet vleeseters zijn”
  Play

  Veganiste verkoopt ‘honden­vlees’ om aan te kaarten “hoe hypocriet vleeseters zijn”

  Een veganiste heeft een ‘hondenvleesboerderij’ opgericht om aan de kaak te stellen “hoe hypocriet vleeseters zijn”. Mensen die enkel plantaardig voedsel eten, uiten weleens kritiek op carnivoren omdat zij wel vlees van kippen, koeien en varkens eten, maar niet van andere dieren, zoals katten en honden. Daarop lanceerde de activistische Molly Elwood de ‘Elwood’s Dog Meat’-website en -socialemediakanalen.
 2. Amerikaans koppel legt fraude bloot bij Uber nadat chauffeur onterecht claimt dat vrouw braakte in taxi
  Play

  Amerikaans koppel legt fraude bloot bij Uber nadat chauffeur onterecht claimt dat vrouw braakte in taxi

  Een Amerikaans koppel heeft een zwendelpraktijk blootgelegd, genaamd ‘Uber-braakselfraude’. Het begint met een ritje van 22 dollar via het Uber-autoplatform: “Ik maakte gewoon een ritje, maar de volgende ochtend kreeg ik plots een factuur van 150 dollar.” Tijdens een gesprek met de klantendienst wordt het een en ander duidelijk. De chauffeur claimt namelijk - onterecht - dat zijn passagier heeft moeten braken tijdens de rit.
 1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.